У Кропивницькому головний редактор газети розповів, як почувається після вакцинації від коронавірусу

Березень 10, 2021 | Коронавірус | Переглядів: 680 | Коментарі: 0

Головний редактор тижневика «Україна-Центр» Юхим Мармер отримав щеплення від коронавірусу вакциною Oxford/Astrezeneca (Covishield) 5 березня. Про те як почувається, розповів під час пресконференції сьогодні, 10 березня.

«Почуваюся чудово. Спочатку я отримав консультацію лікаря, далі заповнив документи – добровільну згоду на вакцинацію, а вже потім саме щеплення. За протоколом, після процедури пів години був під наглядом, алергічних реакцій не мав. У перший день після щеплення трохи підвищилася температуру – 37, 2. Але це в межах норми. Вважаю імунізацію необхідною, і відповідно всім рекомендую», – зазначив Юхим Мармер.

Щеплення лідер громадської думки отримав із залишкової дози.

«В одній ампулі 10 доз, проте не завжди є кратна кількість медиків, які роблять вакцинацію, а цю препарат необхідно використати за 6 годин», – пояснив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Рибальченко.

Нагадаємо, раніше Міністр охорони здоров’я Максим Степанов своїм наказом вніс зміни до Дорожньої карти імунізації від коронавірусу й дозволив використовувати можливі залишки вакцин для щеплення лідерів громадської думки чи релігійних спільнот, діячів культури і спорту тощо.

Як уже повідомлялося, від коронавірусу у перший день щепилися директор департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Рибальченко, головна санітарна лікарка регіону Надія Оперчук і завідувачка інфекційним відділенням обласної лікарні Олена Смірнова. 

Головний редактор тижневика «Україна-Центр» Юхим Мармер


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool