Кіровоградське дербі

Травень 23, 2014 | Спорт | Переглядів: 1821 | Коментарі: 0

В матчі 29-го туру чемпіонату «FAVBET Ліга 1» кіровоградська «Зірка» на стадіоні «Ніка» зустрічалася з ПФК «Олександрія».

 

 

Аналізуючи стартові склади команд, варто відзначити, що склад номінальних господарів не змінився у порівнянні матчем з «Десною». А от олександрійці змінили свою атакувальну ланку (у порівнянні з виїзним матчем із тернопільською «Нивою»): на вістрі був один нападник Олександр Іващенко, а під нападником грав Василь Грицук.
На перших хвилинах матчу футболісти обох команд особливо не ризикували, на полі було чимало боротьби. На 10-ій хвилині матчу олександрійці заробили небезпечний штрафний удар. Грицук прокидав м’яч мимо Родіни і Вадим зіграв рукою. Той же Василь Грицук не вдало виконав штрафний удар, пробивши вище воріт, хоча позиція було досить перспективною. Через кілька хвилин небезпечно у штрафний майданчик входив Сергій Старенький, який прострілив вздовж воріт номінальних господарів – захисники «Зірки» змогли «розрядити» ситуацію. А на 17-ій хвилині зустрічі два футболісти «Зірки» не порозумілися у власному штрафному майданчику і Сергій Старенький з 17 метрів пробив над перекладиною воріт Дмитра Козаченка.
У другій половині першого тайму матчу підопічні Анатолія Бузніка «видали» 10 хвилин активності і мали шанс відкрити рахунок. Якщо небезпечні навіси на Чичикова та Осадчого відповідно Сухоцький та Микицей перехоплювали (гравці «Зірки» мали шанс вийти сам на сам з голкіпером суперника), то на 37-ій хвилині матчу гравець номінальних господарів відпасував на лінію штрафного майданчику, звідки Ігор Чередніченко пробив вище воріт Зарубіна. Хороший шанс у Ігоря був забити своїй колишній команді! Останні хвилини першої половині зустрічі були за «Олександрією»: після одного з прострілів м’яч рикошетом від півзахисника кіровоградців Ігоря Загальського підступно полетів у ближній нижній кут воріт від голкіпера, але Дмитро Козаченко зумів своєчасно згрупуватися та зафіксувати м'яч у руках. Це, між іншим, був єдиний точний удар у ствір воріт на дві команди до перерви.
Другий тайм матчу розпочався з небезпечного удару капітана олександрійців Андрія Запорожана, який з-за меж штрафного майданчику пробив поруч зі штангою воріт суперника. На 53-ій хвилині матчу кіровоградська команда відповіла своїм небезпечним моментом: Ігор Загальський був першим на підборі і в один дотик пробив над перекладиною воріт Зарубіна. Гра знову перемістилася в ритм боротьби на кожному шматку поля. В ті хвилини запам’ятався удар Олександра Іващенка на випередження після передачі Володимира Бідловського – нападник гостей замикав ближню штангу воріт Козаченка. Після години гри наставник «Зірки» Анатолій Бузнік вирішив підсилити півзахисну ланку своєї команди, «кинувши в бій» Олександра Кочуру і Бориса Баранця. Це дало свою користь: «Зірка» перехопила ініціативу на футбольному полі. Так, на 65-ій хвилині матчу на вістрі атаки кіровоградців був Дмитро Осадчий, але його удару бракувало влучності (Дмитру асистував Олексій Чичиков). А через 10 хвилин кіровоградська «Зірка» була зобов’язана виходити вперед. Один з найактивніших футболістів матчу Дмитро Осадчий з передачі Олександра Кочури вийшов сам на сам з голкіпером «Олександрії» - Дмитро пробив потужно і влучив у голову Руслану Зарубіну. Ворота «гостей» було врятовано від голу, але якою ціною: Руслан отримав травму і достроково залишив футбольне поле. Цей епізод «оживив» звітну гру і емоції вирували ще ті. Вже через чотири хвилини потребував допомоги голкіпер «Зірки» Дмитро Козаченка, який лише після отриманої медичної допомоги зміг продовжити зустріч. На 85-ій хвилині матчу футболісти кіровоградської «Зірки» як «по нотах» розіграли стандартне положення: Олександр Кочура обігрався в стінку з Дмитром Фатєєвим і прострілив вздовж воріт олександрійців, а Олексій Чичиков в один дотик замкнув цю передачу – 1:0. Відразу потому спалахнули емоції на футбольному полі як наслідок Борис та Григорій Баранці отримали по жовтій картці. «Олександрія» пішли чималими силами вперед з бажанням відігратися. А в складі «Зірки» відбулася остання заміна, яка стала не вдалою: Сергій Рожок на полі перебував не більше хвилини, адже отримав червону картку від головного арбітра зустрічі в ситуації, яка цього не потребувала (як це нерідко буває, за розмови). А через дві хвилини за порушення правил у центрі поля друге попередження отримав Борис Баранець. Тож кіровоградська «Зірка» залишилася вдев’ятьох. І за цих умов номінальні господарі у хвилини, що залишилися до завершення зустрічі, мали шанс втримати перевагу в рахунку, але… Помилка на виході голкіпера Дмитра Козаченка призвела до пропущеного м’яча: капітан Роман Бочкур, перебуваючи на лінії воріт, не зміг врятувати команди від пропущеного м’яча. Матч завершився внічию 1:1.
По ходу зустрічі вболівальники обох команд не лише палко підтримували своїх улюбленців, а й демонстрували взаєморозуміння, перегукуючись: олександрійці - «Кіровоград», кіровоградці – «Олександрія». По завершенню зустрічі вболівальники ще 15 хвилин вигукували «Слава Україні!», згуртувавшись в центрі футбольного поля. Футболісти «Зірки» та «Олександрії» в свою чергу подякували вболівальниками за атмосферу, яку вони створювали не лише на даному матчі, а й протягом усього сезону, який через тиждень завершиться. Кіровоградській та олександрійській командам залишилося зіграти по одному матчу: «Олександрії» вдома з миколаєвцями, а «Зірці» в Тернополі з місцевою «Нивою».
ФК «Зірка» також хоче висловити подяку ПФК «Олександрія» за гарний прийом та допомогу в проведенні звітного матчу. І, звичайно, побажати землякам майбутніх перемог і виходу до прем'єр-ліги!

 

«Зірка» (Кіровоград) – ПФК «Олександрія» (Олександрія) - 1:1 (0:0).
22 травня 2014 року (четвер). Початок матчу о 19.00. Олександрія. Стадіон «Ніка». «FAVBET Ліга 1». 29-ий тур. 3400 глядачів. +29С.
Арбітр: Яблонський Андрій (Тернопіль).
Асистенти арбітра: Трач Борис (Тернопіль), Якимик Ростислав (Львів).
Четвертий арбітр: Копієвський Віктор (Кіровоград).
Спостерігач арбітражу: Котенко Євген (Суми).
«Зірка»: 72. Козаченко Дмитро, 4. Мостовий Андрій (27. Кочура Олександр, 59), 5. Бочкур Роман к/к, 8. Родіна Вадим, 13. Сокуренко Віталій, 20. Фатєєв Дмитро, 21. Загальський Ігор (16. Баранець Борис, 61), 22. Баранець Григорій (29. Рожок Сергій, 90), 55. Чередніченко Ігор, 66. Осадчий Дмитро (11. Галенко Ярослав, 87), 77. Чичиков Олексій. Запасні: 33. Поштаренко Павло, 15. Степанов Андрій, 24. Тітов Дмитро. Головний тренер: Бузнік Анатолій.
ПФК «Олександрія»: 31. Зарубін Руслан (21. Рудик Дмитро, 75), 2. Сухоцький Артем, 11. Іващенко Олександр, 15. Запорожан Андрій, 22. Грицук Василь (88. Чорній Артем, 75), 26. Шендрік Антон, 27. Старенький Сергій, 28. Бідловський Володимир (7. Кіча Антон, 69), 33. Микицей Станіслав, 44. Банада Євген (29. Коломоєць Юрій, 87), 87. Басов Сергій. Запасні: 17. Голенков Антон, 32. Імереков Максим, 77. Озарків Ігор. Головний тренер: Шаран Володимир.
Голи: Чичиков Олексій (85), Чорній Артем (90+6).
Попередження: Бочкур Роман (13), Баранець Григорій (85), Баранець Борис (85).
Вилучення: Рожок Сергій (90+1), Баранець Борис (90+3).

Джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool