Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 9 червня

Червень 09, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 865 | Коментарі: 0

 В Україні за минулу добу зафіксовано 394 нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 39 у дітей та 34 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 59 осіб. Кількість осіб, які одужали за добу — 217, померли 13 осіб.

▪️ За останню добу проведено 8080 тестувань, з яких 6 359 методом ПЛР, 1 721 методом ІФА. 

▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській (49), Закарпатській (39), Житомирській (38) областях та в місті Києві (33).

▪️ У більшості лабораторій по країні тест-системи «Укргентех» уже налаштовані та працюють. Зразки тестів «Укргентех» затверджені Держлікслужбою, їхня валідність підтверджена науковими лабораторіями в Україні. Централізовані закупівлі таких тест-систем не здійснювались, їх отримано як гуманітарну допомогу від благодійних фондів. Тепер закупівля здійснюватиметься за децентралізованим принципом: лабораторними центрами буде виділено 308 млн грн на тести і компоненти для них.

▪️ ІФА-тестування не є основним діагностичним джерелом для постановки діагнозу. Існуючий алгоритм тестування чітко прописує, що тестування в людей, які мають симптоми ГРВІ, здійснюється передусім методом ПЛР. Якщо він негативний, тоді робиться ІФА, щоб не пропускали випадків захворювання, також ІФА проводиться зі скринінговою метою.

▪️ У науковій пресі з’являється інформація про можливість повторного інфікування, однак у більшості випадків її спростовано. Наразі тривають дослідження на тему тривалості набутого імунітету після перенесого коронавірусного захворювання. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool