Олександр Саєнко обговорив з Френсісом Фукуямою співпрацю в реформі системи державного управління

Березень 18, 2018 | Новини регіонів | Переглядів: 823 | Коментарі: 0

Міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко домовився з професором Френсісом Фукуямою щодо співпраці у реформуванні системи державного управління України, зокрема, щодо проведення інноваційного дослідження державної служби за міжнародною методикою.

Під час відеоконференцзв’язку з Френсісом Фукуямою і представниками Центру демократії, розвитку і правовладдя Стенфордського університету сторони обговорили методологічні питання дослідження державної служби в сучасних умовах.

Це дослідження вперше відбудеться в Україні вже цього року за ініціативи Асоціації «Професійний уряд» та за підтримки Київської школи економіки. Метою проекту «Цикл зворотного зв'язку державної служби» є проведення пілотного, а потім щорічного дослідження державної служби та надання рекомендацій Уряду України щодо її постійного вдосконалення.

Опитування держслужбовців, що буде проведене в рамках проекту, спиратиметься на якісні методи аналізу, що передбачає опитування різних категорій посадовців за такими ключовими параметрами сучасної державної служби, як меритократичність, автономність, організаційні цінності та результативність. Це дозволить краще зрозуміти поточний стан державного апарату України та напрацювати конкретні рекомендації з вирішення наявних проблем і шляхів їх вирішення на державній службі. Подібні дослідження Стенфордський університет наразі проводить у Бразилії, Індії, Китаї та Південній Африці.

«Ми завжди повторюємо, що якісна держслужба - основа всіх реформ Уряду. Як людина, яка відповідає в Уряді за реалізацію реформи системи державного управління, я дуже радий готовності Стендфордського університету надати підтримку реформі. Уряд зі свого боку зробить все залежне, щоб ця співпраця мала успіх», - зазначив Міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко.

Результати дослідження будуть узагальнені та представлені Кабінету Міністрів України у звіті з практичними рекомендаціями щодо удосконалення поточного стану державної служби, які сприятимуть підвищенню якості урядових рішень, спрямованих на подальше розгортання реформи державного управління в Україні.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool