Злодій напав на 90-річну бабусю

Грудень 27, 2011 | Новини | Переглядів: 1105 | Коментарі: 0

Небайдужість односельчанки допомогла врятувати 90-річну потерпілу від смерті та швидко знайти зловмисника, що вчинив напад на пенсіонерку. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області

Працівники Онуфріївського РВ УМВС України в Кіровоградській області за підозрою у скоєнні розбійного нападу затримали 44-річного раніше судимого жителя Полтавської області.
Суботнього вечора до райвідділу міліції надійшло повідомлення від жительки одного із населених пунктів району про те, що вона виявила свою односельчанку на підлозі у її власному будинку зв’язану та в калюжі крові.
- На місце події терміново виїхала слідчо-оперативна група. Досвідчених правоохоронців вразило те, з якою цинічністю та безжальністю на 90-річну бабусю було здійснено напад. Напередодні близько 22 години вечора до помешкання потерпілої, яка проживала сама, шляхом розбиття віконного скла проник невідомий чоловік, – розповів начальник Онуфріївського РВ УМВС України в Кіровоградській області Олександр Кодак. – Аби старенька не перешкоджала діям зловмисника, він ударив пенсіонерку по голові спочатку віконною рамою, а потім чавунною сковорідкою. Після чого, зв’язав руки потерпілої та заклеїв їй рот клейкою стрічкою.
Забравши з будинку гроші у сумі 1700 гривень, чоловік залишив безпорадну жінку напризволяще та зник з місця пригоди.
Та, як з’ясувалося це ще не всі страхіття, які вчинив підозрюваний. До зазначених подій, нападник задушив собаку пенсіонерки, потім перекрив кран на газовій трубі, сподіваючись, що бабуся замерзне у будинку і згодом обов’язково вийде на вулицю, аби подивитись, що сталося. Таким чином зловмисник хотів виманити потерпілу з помешкання. Та коли його план не спрацював, лиходій розсердився і пішов «у наступ»…
Потерпілу із тілесними ушкодженнями у вигляді закритої черепно-мозкової травми, численними забоями та переохолодженням було госпіталізовано до районної лікарні. Інакше як дивом те, що 90-річна (!) бабуся залишилася живою після того, як майже добу пролежала у холодному будинку, зв’язана та побита, і не назвати. А ще небайдужість односельчанки, яка помітила розбите вікно у будинку потерпілої, знайшла закривавлену жінку та забила на сполох допомогла оперативникам швидко розкрити цей злочин.
У ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції вже через кілька годин встановили місце знаходження підозрюваного та того ж вечора затримали його у Полтавській області. Викрадені кошти зловмисник встиг витратити на власні потреби. У нього правоохоронці вилучили лише сто гривень.
За цим фактом порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 187 КК України (розбій, поєднаний з проникненням у житло), санкцією якої передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна. Слідство триває.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool