Жителям Кіровоградщини нагадали про правила пожежної безпеки у лісі

Липень 16, 2015 | Новини | Переглядів: 858 | Коментарі: 0

Хоча цьогорічне літо дивує мінливою погодою, багато з нас віддають перевагу активному відпочинку у лісі.

 Під час такого відпочинку не обходиться без вогнища, біля якого можна посмажити м'ясо чи рибу. Залишені після пікніків багаття, кинуті непогашені сірники й недопалки призводять до сумних наслідків. Щоб їх попередити, 15 липня у Новоархангельському районі за участі рятувальників та міліції було проведено рейд на території лісового масиву.
Відпочиваючим нагадали, що через людську безвідповідальність знищуються дерева, які вирощувалися десятиріччями. До того ж вогонь може завдати лиха не лише лісу, а й поруч розташованим будівлям, людям, тваринам. Жителям району розповіли, що перед тим як розпалити багаття, необхідно ретельно очистити місце для нього від сухої трави, не розкладати вогонь під кронами дерев, у хвойних молодняках, серед сухого очерету; не залишати його без нагляду, тим паче не дозволяти слідкувати за ним дітям. Після відпочинку необхідно ретельно загасити багаття, заливши його водою, та присипати землею.
Шановні жителі області! Потурбуйтеся не лише про своє життя та здоров’я, а й життя лісу. Дотримуйтеся правил безпеки, а у разі виникнення надзвичайної події – телефонуйте до Служби порятунку за номером «101».
Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool