Жителів Кіровоградщини дурили деякі посадові особи

Червень 03, 2011 | Новини | Переглядів: 1753 | Коментарі: 0

На Кіровоградщині посадові особи двох підприємств, що надають житлово-комунальні послуги, отримали кримінальні справи. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області

На виконання вимог керівництва держави та МВС працівники УДСБЕЗ УМВС України в Кіровоградській області проводять заходи щодо викриття злочинів та правопорушень, пов’язаних з формуванням вартості житлово-комунальних послуг та законністю використання коштів субвенцій державного бюджету, спрямованих на погашення виробникам послуг різниці в тарифах.  

Нині правоохоронці проводять перевірки усіх підприємств області, які надають житлово-комунальні послуги. За результатами роботи вже порушено 2 кримінальні справи.

Так встановлено, що посадова особа одного з комунальних підприємств міста Олександрії, діючи умисно, в інтересах третіх осіб, до фактичних витрат врахованих при розрахунку обсягу заборгованості з різниці в тарифах включила понаднормативні витрати тепла. Відтак, у 2009 році підприємство незаконно отримало субвенцію з державного бюджету у сумі 750 565 гривень. Прокуратурою Олександрії відносно посадової особи порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), та ч. 2 ст. 366 ККУ (службове підроблення, щоспричинило тяжкі наслідки), санкціями яких передбачено - позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Окрім того, працівники міліції викрили службових осіб одного із  КРЕПів Кіровограда, які зловживаючи службовим становищем, внесли неправдиві відомості до протоколів громадських слухань щодо формування вартості тарифів на послуги. У подальшому, на підставі цих підроблених протоколів, були затвердженні тарифи на утримання будинків та прибудинкових територій. Як наслідок – кіровоградцям, які проживають у будинках, що обслуговує даний КРЕП, булонезаконно підвищено тарифи. Сума збитків складає 128 860 гривень. Прокуратурою Ленінського району Кіровограда за даним фактом порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 ККУ.

Наразі вживаються заходи щодо відшкодування збитків.

Також співробітниками ДСБЕЗ зібрано ще 3 матеріали щодо порушення кримінальних справ. Перевірки тривають.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool