Затверджено новий Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій

Березень 19, 2013 | Новини | Переглядів: 860 | Коментарі: 0

Наказом державної податкової служби України від 05.03.2013 №51 затверджено Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій у новій редакції, з урахуванням моделей реєстраторів

внесених до нього відповідними наказами ДПС України та рішеннями Державної комісії з питань електронних систем і засобів контролю та управління товарним і грошовим обігом при Кабінеті Міністрів України (набрав чинності з 12.03.2013).
ДПС у Кіровоградській області нагадує – відповідно до Закону України „Про платіжні системи та переказ коштів в Україні”, суб’єкти господарювання зобов’язані забезпечувати можливість здійснення розрахунків за продані товари (надані послуги) за допомогою платіжних систем (терміналів).
Вимоги до суб’єктів господарювання щодо приймання електронних платіжних засобів в оплату за продані ними товари (надані послуги) визначені Постановою КМУ від 29.09.2010 №878.
Статтею 16315 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено, що порушення порядку проведення готівкових розрахунків за товари (послуги), у тому числі перевищення граничних сум розрахунків готівкою, недотримання установлених законодавством вимог щодо забезпечення можливості розрахунків за товари (послуги) з використанням електронних платіжних засобів тягнуть за собою накладення штрафу на фізичну особу-підприємця, посадових осіб юридичної особи від 100 до 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (1700-3400 грн.). Дія, передбачена частиною першою цієї статті, вчинена особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке саме порушення, тягне за собою накладення штрафу в розмірах від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500-17000 грн.).
Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool