Закон про податковий компроміс набув чинності

Січень 23, 2015 | Новини | Переглядів: 804 | Коментарі: 0

Законом України від 25.12.2014 року №63- VIII внесено зміни до розділу ХХ Податкового кодексу України, який доповнено підрозділом 92.

Дані зміни набули чинності з 17.01.2015 року та регламентують порядок уточнення платниками податків податкових зобов’язань з податку на прибуток та ПДВ у разі застосування ними процедури податкового компромісу.
Податковий компроміс – це режим звільненням від юридичної відповідальності платників податків та/або їх посадових (службових) осіб за заниження податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємства та/або податку на додану вартість за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року з урахуванням строків давності, встановлених статтею 102 Кодексу. Податковий компроміс розповсюджується виключно на факти заниження податкових зобов’язань з податку на додану вартість (у зв’язку із завищенням податкового кредиту) та податку на прибуток (у зв’язку із завищенням витрат, що враховуються при визначенні об’єкта оподаткування).
Платник податків, який вирішив скористатися процедурою податкового компромісу, має право до 16.04.2015 р. (включно) подати відповідні уточнюючі розрахунки податкових зобов’язань з цих податків, за формою встановленою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної фінансової політики. Від визначеної в уточнюючому розрахунку суму заниження податкових зобов’язань з податку на прибуток та/або податку на додану вартість, платник податків сплачує лише 5%. При цьому, 95% такої суми вважаються погашеними.
Процедура досягнення податкового компромісу триває не більше ніж 70 календарних днів з дня, наступного за днем подання уточнюючого розрахунку.

Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool