За півроку правоохоронці Кіровоградщини розшукали понад 90 дітей, які залишили домівки та інтернати

Липень 13, 2012 | Новини | Переглядів: 1115 | Коментарі: 0

Одним і з пріоритетних напрямків роботи кримінальної міліції у справах дітей є розшук неповнолітніх, які самовільно залишають домівки та інтернатні заклади. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM»  повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області

Загалом з початку поточного року до органів внутрішніх справ області надійшло 98 заяв та повідомлень про зникнення дітей. Із них 85 дітей втекли із дому, 13 – самовільно залишили інтернатні заклади. У ході проведення працівниками міліції відповідних заходів 89 неповнолітніх (90%) було розшукано протягом доби після отримання інформації про зникнення.
Причини втечі можуть бути різними, так само як і наслідки. Тож правоохоронці постійно вживають заходів, спрямованих на протидію дитячій бездоглядності та безпритульності, а також виявлення підлітків, що займаються жебрацтвом, вчиняють правопорушення, або самі стали жертвами злочинної діяльності.
У результаті здійснення протягом 6 місяців цього року понад тисячі рейдів працівники міліції спільно із представниками у справах дітей виявили більше 320 неповнолітніх, що проживають у несприятливому середовищі, з якого 89 дітей було вилучено. Крім того, внаслідок проведених перевірок 91 особу позбавлено батьківських прав, 54 дитини поміщено до притулків.
На сьогодні на території Кіровоградської області більше 2 з половиною тисяч дітей проживає у понад 1300 родинах, що опинились у складних життєвих обставинах. Тож з метою попередження скоєння злочинів та правопорушень стосовно дітей, працівники міліції постійно проводять профілактичну роботу із вказаною категорією сімей.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool