За незаконний продаж алкогольних і тютюнових виробів неповнолітнім - адміністративна відповідальність

Квітень 29, 2011 | Новини | Переглядів: 2620 | Коментарі: 1

У період з 22 по 23 квітня 2011 року працівниками кримінальної міліції у справах дітей УМВС в області спільно з представниками регіонального управління Департаменту з контролю за виробництвом спирту, алкоголю та тютюну, Державної податкової служби та відділу з питань захисту прав дітей прокуратури області проведено рейди щодо виявлення та припинення фактів незаконної реалізації алкогольних і тютюнових виробів неповнолітнім. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області.

Під час відпрацювання на території обласного центру здійснено перевірку розважальних закладів, магазинів, кафе та барів.

Складено 17 адмінпротоколів, з них 9 – за порушення правил торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами (ч. 2 ст. 156 КупАП).

Не зважаючи на заборону продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв чи тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, продавці окремих торгівельних закладів, зовсім не цікавлячись віком покупців, спокійно реалізовували їм цигарки, пиво і навіть горілку, – зазначає начальник ВКМСД УМВС в області Костянтин Ломакін. Відповідно за подібні дії на правопорушників очікує штраф від п'яти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також у результаті вжитих заходів до адміністративної відповідальності притягнено 10 неповнолітніх, з яких 5 – за ст. 175-1 КУпАП (куріння тютюнових виробів у заборонених місцях) та 5 – за ст. 178 КупАП (розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і поява в громадських місцях у п'яному вигляді).

Правоохоронці в черговий раз звертаються до працівників торгівлі й розважальних закладів з проханням неухильно дотримуватися чинного законодавства та не продавати дітям алкоголю і тютюнових виробів.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool