Як у Кропивницькому будуть відзначати День Незалежності України

Серпень 13, 2018 | Новини | Переглядів: 728 | Коментарі: 0

23 серпня кропивничани запрошуються до пам’ятника Тарасу Шевченку, де традиційно на День Державного Прапора України підніматиметься велике синьо-жовте полотнище. Урочистості розпочнуться о 8.50, а на час церемонії підняття Прапора рух по вулиці Шевченка буде тимчасово перекритий.

Цього ж дня кропивничани вшанують пам’ять загиблих Героїв АТО. Покладання квітів до могил загиблих в АТО земляків розпочнеться об 11.00 одночасно на усіх кладовищах Кропивницького, де знайшли свій останній спочинок українські Герої: Рівнянському, Далекосхідному, Старобалашівському, Новолелеківському та на цвинтарі у селищі Новому.

Покладанням квітів у обласному центрі розпочнуться і заходи з відзначення Дня Незалежності України 24 серпня. Представники влади, громадських організацій урочистою ходою, яка розпочнеться о 09.00, понесуть о живі квіти до пам’ятного знаку загиблим «кіборгам» у Ковалівському парку, пам’ятників Володимиру Винниченку, Тарасу Шевченку, до меморіальної дошки Віктору Чміленку та до пам’ятного знаку Героям Майдану.

Центром святкування Дня Незалежності України цьогоріч у Кропивницькому стане площа перед міською радою. Тут від 10.00 розпочнуться урочистості із вручення заслужених нагород кращим представникам територіальної громади. Колекція рукотворних символів незалежності держави у Кропивницькому поповнилася вишитим «Вінком Єдності», який внесуть на площу разом із «Рушником Єдності» та вишитою мапою України вихованці хореографічного колективу «Світанок».
Загальноосвітні школи міста влаштують виставки своїх робіт ужиткового мистецтва, присвячених темі Незалежності і візьмуть участь у конкурсі на кращий коровай.

У храмах Кропивницького 24 серпня відслужаться молебені «В ім’я процвітання України», а завершить святкування великий вечірній концерт міського професійного духового оркестру в академічному обласному музично-драматичному театрі імені Марка Кропивницького. Концерт розпочнеться об 18.00, вхід вільний.

Не стоїть осторонь підготовки до свята і громадськість міста. Дню Незалежності України будуть присвячені чисельні спортивні змагання, концерти, масові заходи за місцем проживання. О 17.30 від пам’ятного знака «Ангел-охоронець» розпочнеться Хода вишиванок, яка завершиться урочистим мітингом і святковим концертом на площі Героїв Майдану, повідомляє сайт міськради


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool