Влада має будувати свою діяльність з урахуванням громадської думки,- Сергій Кузьменко

Липень 25, 2017 | Новини | Переглядів: 1296 | Коментарі: 0

На цьому голова облдержадміністрації наголосив під час апаратної наради. – Лише за цієї умови місцева влада матиме можливість визначати першочергові питання, що найбільше турбують жителів нашого регіону, – зазначив очільник області.

За інформацією керівника Центру української соціологічної лабораторії Едуарда Клюєнка, на сьогодні серед найбільш важливих питань, що турбують жителів області – високі ціни (60% опитаних респондентів), безробіття (42%), корупція (31%), війна на Сході України (30%) та низькі зарплати (28%).

Серед проблем середнього рівня – незадовільний стан автомобільних доріг, знецінення національної валюти та високі тарифи на комунальні послуги. Отже, на думку респондентів, серед першочергових заходів влади мають бути – ремонт доріг, боротьба з корупцією, створення нових робочих місць, розвиток виробництва, а також соціальна підтримка малозабезпечених родин.

Стосовно рівня довіри до керівництва області, то за результатами останніх опитувань, беззаперечними лідерами за рівнем популярності серед населення надалі залишаються голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко та голова обласної ради Олександр Чорноіваненко.

– Завдяки успішним крокам, зокрема, реалізації обласної ініціативи «Здоров’я наших дітей» популярність Сергія Кузьменка серед жителів області значно зросла, – констатував науковець.
Особливе місце посідає питання щодо ставлення жителів області до створення об’єднаних територіальних громад. Так, 70% опитаних взагалі не знають, як до цього ставитися, адже, на їхню думку, недостатньо поінформовані про переваги від створення ОТГ. – У той же час, негативу у цьому питанні практично немає, адже лише 6% респондентів виступають проти їх створення, – зазначив Едуард Клюєнко.

Враховуючи вищесказане, Сергій Кузьменко наголосив, що люди мають бути краще поінформованими про реальні кроки влади, зокрема, у таких питаннях, як створення ОТГ та будівництво доріг, а тому, звернувся до представників обласних ЗМІ з проханням максимально долучитися до цього процесу.

– Зрозуміло, що за один рік ми всі дороги не відновимо, адже такого великого ресурсу у нашій державі на сьогодні немає. Проте, у нас є план дій, і є можливість самостійно визначати найскладніші ділянки доріг, що потребують ремонту, і можливість на обласному рівні приймати рішення, де такі дороги будувати, – зазначив голова облдержадміністрації.

– На цьому тижні ми завершуємо перший великий проект із будівництва 33 кілометрів якісно збудованої автодороги «Знам'янка – Олександрія». Проте, у нас попереду ще три місяці, які ми маємо використати для ремонту автодоріг області, зокрема, на Дніпропетровському напрямку. І додаткові кошти, які наша область отримала завдяки перевиконанню надходжень до митниці, будуть спрямовані саме на ремонт цієї ділянки, – відзначив очільник області.

Окрім цього, Сергій Кузьменко наголосив на необхідності приступити до реалізації низки інших проектів, а саме, з’єднати автосполученням Маловисківський та Новоукраїнський райони, Новгородківський район та місто Олександрію, збудувати дорогу на Новомиргород, добудувати об’їзну дорогу навколо міста Знам’янка, а також дорогу в Уманському напрямку.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool