Визволителю Кіровограда виповнилося сьогодні 90 років

Жовтень 08, 2014 | Новини | Переглядів: 934 | Коментарі: 0

Сьогодні, 8 жовтня, учасник визволення міста Кіровограда Григорій Никифорович Бурлака святкує свій 90-ий день народження.

З нагоди визначної дати до ювіляра завітали начальник управління відділу соціальної підтримки Кіровоградської міської ради Юлія Вовк та голова ради Кіровоградської міської організації ветеранів України Віталій Вієвський. Гості тепло привітали Григорія Никифоровича та побажали йому міцного здоров’я, довгих років життя і вручили цінний подарунок та квіти.
Григорій Никифорович Бурлака народився в селі Миронівка Світловодського району Кіровоградської області.
У 1943 році був призваний до 230-го запасного стрілецького полку. Визволяв Кіровоград. Брав участь у Корсунь-Шевченківській та Яссо-Кишинівській операціях. Звільняв міста Будапешт та Братиславу.
В травні 1945 року полк, в якому служив Григорій Бурлака переправили в Монголію, до міста Чойбалсан, у зв'язку з оголошенням війни Японії. Брав участь у Квантунській операції.
У січні 1946 року Григорій Никифорович був мобілізований з лав Радянської Армії. Після демобілізації повернувся на навчання в Олександрійський сільськогосподарський технікум, де навчався до війни. Згодом працював у колгоспі молодшим агрономом, пізніше обіймав посаду голови колгоспу, працював бригадиром у навчальному господарстві при Кіровоградському технікумі механізації та електрифікації, а з 1973 року працював викладачем у даному закладі. Із 1985 році на заслуженій пенсії.
За відданість Батьківщині у роки Великої Вітчизняної війни нагороджений орденом «Отечественной войны» ІІ ступеня, ювілейними медалями, цінними подарунками та грошовими винагородами.
І сьогодні Григорій Никифорович бере активну участь у розвитку ветеранського руху в місті та проводить зустрічі з учнівською молоддю.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool