Виставка Катерини Гусєвої відкрилася у Кропивницькому (ФОТО)

Серпень 25, 2023 | Новини | Переглядів: 1381 | Коментарі: 0

У Музеї мистецтв відбулося відкриття персональної виставки творів Катерини Гусєвої «Моїми очима».

Виставка Катерини Гусєвої відкрилася у Кропивницькому

Виставка Катерини Гусєвої відкрилася у Кропивницькому

Виставка Катерини Гусєвої відкрилася у Кропивницькому


Катерина Гусєва народилась 15 травня 1981 року в місті Лєгніца (Польща) в сім’ї військовослужбовця. У 1985 року переїхала до Кіровограда (нині Кропивницький), закінчила школу-ліцей №25 (нині НВО №25) (1998) та дитячу художню школу (1999 року) (нині «Художня школа імені О.О.Осмьоркіна міста Кропивницького»).

У 2004 році у Кіровоградському державному педагогічному університеті імені В.Винниченка (нині Центральноукраїнський державний університет імені Володимира Винниченка) отримала повну вищу освіту за спеціальністю «Педагогіка та методика середньої освіти. Образотворче мистецтво» та здобула кваліфікацію вчителя образотворчого мистецтва, етики, естетики основної і старшої школи, практичного психолога в закладах освіти.

За спеціальністю «Педагогіка та методика середньої освіти. Образотворче мистецтво», здобула кваліфікацію магістра педагогічної освіти, викладача образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. Захистила магістерську роботу з теми «Педагогічні умови розвитку відчуття кольору в студентів факультетів підготовки вчителів образотворчого мистецтва на молодших курсах засобами живопису».
Отримала сертифікат VІ авторської школи з глибинної психокорекції академіка АПН України Т.С. Яценко, що проходила 21-27 квітня 2010 року згідно з планом Науково-дослідного Центру глибинної психології АПН України при РВНЗ «Кримський гуманітарний університет»(м. Ялта)
Має численні публікації у наукових фахових виданнях і журналах.
Під час навчання спробувала себе у якості керівника гуртка «Батік» обласного Будинку дитячої та юнацької творчості, художника газет «Бабушка» та «Стріха», оформила дитячу книгу «Веселі акварелі» (автор О. В. Надутенко, Кіровоград, 2005).
З 2004 по 2019 рік працювала викладачем кафедри хореографічних дисциплін, образотворчого мистецтва та дизайну (секції образотворчого мистецтва та дизайну) Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені В. Винниченка.

Брала участь у різноманітних мистецьких акціях та художніх виставках, зокрема, у2004 році представляла свої дипломні роботи у техніці гарячий батик в Музею мистецтв. У 2006 році приймала участь у Всеукраїнському мистецькому русі «Об‘єднай Україну мистецтвом» в м. Чернігів та м. Судак, де вела одну з майстерень «Гобелен» (грант президента України для обдарованої молоді). Брала участь у художніх виставках, які проходили в Музеї мистецтв (зокрема, у виставці «Молоді художники Кіровоградщини» (2008), «Жінка очима художника» (2008)), у відділі мистецтв ОУНБ ім. Д.І. Чижевського (на виставці «Кіт арт.» (2008), на виставці студентів і викладачів кафедри образотворчого мистецтва та дизайну ЦДПУ ім. В.Винниченка «Школа. Учень. Педагог.»(2009-2013 роки)). Брала участь у Всеукраїнській виставці-конкурсі народного мистецтва на кращий твір року (м. Київ, 2012, 2013 роки). На творчому рахунку авторки участь у пленері в Дендропарку (2011, 2012 роки).
У листопаді 2021 року за проєктом Катерини Гусєвої був створений мурал «Рибалка XXI» (розташований за адресою: провулок Училищний, 10).

За словами самої Катерини, цим малюнком вона хотіларозкрити проблему забруднення річок: «Для нашого міста ця проблема дуже актуальна. Кожен, без виключення, причетний до екологічних проблем своїми діями чи, навпаки, бездіяльністю. Сміття не має супер сили розчинення, воно лише накопичується і потім повертається живим істотам, в тому числі й людині».В нанесенні стінопису Катерині допомагали близько 10 волонтерів. Проєкт було створено завдяки ініціативі громадських організацій «КОВО» та «Клуб прогресивних ініціатив», а також волонтерів та добровільних внесків.

Катерина довгий час створювала роботи на замовлення в різних техніках: графіка, батик, живопис…але з часом відчула що прагне свого. Зараз пише картини олійними фарбами. Не зважаючи на те, що техніка олійного живопису, це зазвичай пастозні прийоми написання, художниця не змогла відмовити собі в задоволені використовувати акварельні прийоми. Ці технічні прийоми надали Катерині можливість передати плинність часу та певну незалежність, безконтрольність буття.

Так склались обставини, що Катерина мала невелику перерву в творчості і першою роботою після перерви стала робота під назвою «Початок»,яку можна розглядати, як перехід з одного етапу життя в інший.

До зібрання Музею мистецтв авторкою була передана картина «Очікування» (2021).

Анатолій Кімнатний та Тетяна Костенко


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool