Вікторія Кулікова: У поточному році на молодіжне будівництво передбачено більше мільйона гривень

Липень 06, 2011 | Новини | Переглядів: 1585 | Коментарі: 0

Про це начальник управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури облдержадміністрації Вікторія Кулікова повідомила під час прес-конференції, присвяченій аналізу стану житлового будівництва в області.

Вона повідомила, що на Кіровоградщині житлове будівництво здійснюється в рамках програм "Молодіжне житлове будівництво", індивідуального житлового будівництва на селі "Власний дім" та "Доступне житло". В квітні нинішнього року обласна рада затвердила іще одну обласну програму щодо розвитку житла.
За словами Вікторії Кулікової, у поточному році, згідно із доведеним планом профільного міністерства, в області повинні ввести в експлуатацію 115 тис. квадратних метрів житла за всіма програмами. 17 тисяч квадратних метрів соціального житла планується ввести у багатоповерхівках Кіровограда, Олександрії та смт Смоліне Маловисківського району. Сьогодні ж на черзі на власне житло перебуває 19 тисяч жителів області.
Вікторія Кулікова повідомила, що цього року на виконання програми молодіжного житлового будівництва планується використати більше мільйона гривень: 640 тис. грн. – з державного та 513 тис. грн. – обласного бюджету. Така ж сума передбачена й на реалізацію програми "Доступне житло" (з державного бюджету - мільйон гривень, з обласного – 304 тисячі гривень).
Також Вікторія Кулікова проінформувала про законодавчі зміни у галузі містобудування. Вона повідомила, що 12 березня поточного року набрав чинності закон «Про регулювання містобудівної діяльності». Згідно із ним, у цій галузі передбачаєься спрощення дозвільної системи, створення плану зонування територій, створення детального планування територій, можливість знесення незаконно збудованих споруд та інше.
Начальник управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури наголосила, що передбачена новим законом документація має бути готова до кінця року, оскільки без неї унеможливлюється зміна цільового призначення територій земель комунальної власності, а також буде стримуватись проведення земельних аукціонів та інші обмеження

джерело сайт ОДА


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool