Віктор Серпокрилов: владі на місцях необхідно тісніше співпрацювати з національними громадами

Листопад 09, 2013 | Новини | Переглядів: 1084 | Коментарі: 0

На шляху до євроінтеграції Україна проводить колосальну роботу щодо адаптації до загальноєвропейських норм законодавства, у першу чергу – в сфері прав людини, органічною складовою якої є захист прав національних меншин, збереження їх культурної спадщини та традицій.

Яскравим прикладом збереження культури інших націй на Кіровоградщині є туристичний маршрут "Коровай дружби", що об’єднує зелені садиби різних національностей. Центром маршруту є Протопопівка (Олександрійський район), де крім українців проживають корейці, німці, росіяни, болгари, молдавани, роми, угорці, вірмени.
Днями перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Серпокрилов разом із журналістами побував на найбільших об’єктах туристичного маршруту та переконався, що Кіровоградщина толерантний, багатонаціональний край.
Одна з перших родин, яку відвідав Віктор Серпокрилов – німецька родина Ахіма і Габріели Дьобріх, які проживають в Україні майже 11 років. Свого часу вони приїхали в Україну з благодійною місією – привезли гуманітарну допомогу, але згодом Ахім вирішив створити тут бізнес, дати місцевим жителям роботу і можливість самим себе забезпечувати. Так з’явилося підприємство німецько-українського благодійного фонду "Коло друзів Неємії", головний принцип діяльності якого - Будуємо бізнес для людей.
Віктор Серпокрилов також завітав й до місцевої корейської родини Паків, головною "фішкою" їх сімейного бізнесу є вирощування екологічно чистих овочів та фруктів. Паки мають кілька теплиць, де овочі вирощують з насіння, не використовують при цьому пестициди та нітрати. Крім того, виготовляють на продаж традиційні національні корейські страви, салати, які користуються великим попитом серед місцевих жителів.
Під час поїздки особливу увагу Віктор Серпокрилов приділив питанню міжнаціональних відносин, адже однією з ключових позицій Президента України є втілення у державі демократичних принципів гуманізму, національної та релігійної терпимості. Як запевнили посадовця представники національних меншин – з цим на Кіровоградщині – усе гаразд.
Коментуючи представникам обласних мас-медіа поїздку до Протопопівки, Віктор Серпокрилов відзначив, що вкотре переконався, що на Кіровоградщині, не має проблем, пов’язаних з національним чи релігійним протистоянням
- Протидія ксенофобії, расовій та етнічній нетерпимості - це одне з пріоритетних завдань Глави держави, яке має бути реалізоване в Україні. Як ми побачили, в області на належному рівні поставилися до реалізації президентських завдань у цій сфері. Тим не менш, владі на місцях необхідно тісніше співпрацювати з національними громадами, – відзначив перший заступник голови ОДА.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool