Відбулося виїзне засідання колегії управління ДСНС України у Кіровоградській області

Серпень 12, 2016 | Новини | Переглядів: 1384 | Коментарі: 0

11 серпня у Голованівській райдержадміністрації відбулося виїзне засідання Колегії Управління ДСНС України у Кіровоградській області за результатами оперативно-службової діяльності у першому півріччі поточного року. Участь у засіданні взяв керівний склад Управління ДСНС та підпорядкованих районних підрозділів.

Звертаючись до присутніх, начальник Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк зупинився на основних пріоритетних завданнях Голови ДСНС України, які були озвучені під час засідання Колегії за участі керівників обласних територіальних підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Протягом звітного періоду Управлінням було забезпечено постійну готовність підпорядкованих підрозділів до виконання завдань за призначенням, реалізацію комплексу заходів щодо запобігання та реагування на пожежі у природних екосистемах та розмінування територій від вибухонебезпечних предметів, організацію ресурсного забезпечення підпорядкованих підрозділів та удосконалення системи цивільного захисту під час реформування місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Начальник Управління ДСНС зазначив, що за оціночними показниками оперативно-службової діяльності Кіровоградський гарнізон входить у першу п’ятірку та наголосив на подальшому неухильному виконанні завдань Служби.

На основних досягненнях та результатах роботи у першому півріччі зупинився у своїй доповіді перший заступник начальника Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Олексій Родіонов. Так, пожежно-рятувальними підрозділами Управління забезпечено оперативне реагування на 3 надзвичайні ситуації та більш ніж 1500 надзвичайних подій. Щоденно підрозділи здійснювали до 9 виїздів для ліквідації пожеж, подій і надзвичайних ситуацій, приймали участь у інших заходах, пов’язаних із забезпеченням безпеки громадян. Реалізуючи пріоритетні завдання у першому півріччі 2016 року Управління забезпечило реагування на загрози техногенного та природного характеру.

Паралельно із виконанням основних завдань за призначенням, підрозділи Управлінням у складі зведених загонів виконували завдання у районах проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.
Значна увага приділяється громадянам, які тимчасово переміщені із АР Крим та районів проведення АТО. На сьогоднішній день на території області тимчасово проживають 6952 сім`ї, у складі яких 11188 осіб.

Прозвітував перший заступник начальника Управління і про стан матеріально-технічного забезпечення підрозділів. Так, за рахунок коштів загального та спеціального фондів державного бюджету придбано 4,25 тонни піноутворювача, який в подальшому буде розподілений між пожежно-рятувальними частинами Управління.

Поліпшилося оснащення піротехнічних розрахунків. Управлінням від Першого Спеціального центру швидкого реагування та гуманітарного розмінування ДСНС України отримано 2 сучасних металодетектори для забезпечення особового складу групи піротехнічних робіт, який приймає участь у розмінуванні підконтрольних України територій Донецької та Луганської областей.
Значна увага приділялася проведенню капітальних ремонтів техніки, що є на озброєнні Управління ДСНС. В поточному році проведено роботу щодо залучення з ДСНС України коштів для проведення ремонтних робіт 4 одиниць техніки, що виконувала завдання за призначенням в зоні проведення АТО. Протягом півріччя силами ремонтно-допоміжної частини аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління здійснено капітальні ремонти пожежної автоцистерни ЗІЛ-131 смт Новоархангельська, двох автомобілів ВАЗ Управління та аварійно-рятувального загону. На даний час проводяться капітальні ремонтні роботи пожежної автоцистерни ЗІЛ-131 та легкового спеціалізованого автомобіля Mazda смт Новоукраїнки.

Важливим питанням є забезпечення особового складу житлом. Для цього розпочато будівельні роботи щодо реконструкції житлових приміщень гуртожитку ДПРЧ-6, де планується влаштувати 9 службових квартир для рятувальників м. Кропивницького.
За сприяння органів місцевої влади Управлінням розпочато роботи щодо реконструкції покрівлі адміністративної будівлі аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління по вул. Кавалерійській (колишнє юнкерське кавалерійське училище), де на даний час проведено значний обсяг будівельних робіт.

Щодо найближчих планів, то зараз триває підготовка до змагань на Кубок України з пожежно-прикладного спорту, присвячений 25-ій річниці Незалежності України, який проводитиметься наприкінці серпня на базі спортивного комплексу Управління ДСНС.

Основними завданнями рятувальників Кіровоградщини на півріччя будуть наступні: виділення коштів з місцевих бюджетів для виконання заходів, передбачених районними програмами; забезпечення форменим та бойовим одягом; проведення ремонтних робіт у підрозділах; ремонт та обслуговування техніки; придбання піноутворювача, пожежних рукавів та підготовка до осінньо-зимового періоду.

Прес-служба У ДСНС в області


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool