Відбулись відпрацювання по усіх напрямках Кіровоградщини

Липень 22, 2017 | Новини | Переглядів: 1234 | Коментарі: 0

Профілактичні заходи щодо мінімізації кількості пожеж та інших надзвичайних подій у Кіровоградській області тривають.

Рятувальники пожежно-рятувальних частин постійно зустрічаються з людьми та нагадують правила безпеки життєдіяльності. Зокрема 21 липня відпрацювання по усіх напрямках відбулись у Олександрійському, Бобринецькому, Новгородківському, Новоархангельському, Благовіщенському, Долинському та Устинівському районах.

Бесіди просвітницького характеру фахівці Служби порятунку проводять під час так званих «дискусійних майданчиків», які організовують спільно із селищними та сільськими радами, збираючи селян для доведення правил безпеки у літній період. Крім того, відбуваються постійні рейди на ланах області, де саме зараз тривають роботи по збиранню та переробки врожаю як на фермерських підприємствах, так і в приватних господарствах. У цей час рятувальники закликають громадян бути вкрай уважними та слідкувати за дотриманням правил пожежної безпеки на місцях жнив та на токах, де зберігається новий врожай.

Поряд з тим не послаблюється увага рятувальників до профілактики пожеж у побуті. За такої спекотної погоди досить одного недопалка, необачно кинутого на суху траву, щоб згоріло все обійстя. Також громадяни у житловому секторі та працівники підприємств і організацій почули застереження щодо спалювання пожнивних залишків, сміття, бур’янів, адже це може спричинити великі пожежі. Не слід забувати про стан електропроводки у домі, варто слідкувати за побутовими електроприладами та не залишати дітей без нагляду.
Велику загрозу життю людини становить водойма, якщо нехтувати правилами поведінки на воді: плавати у нетверезому стані, пірнати у незнайомих місцях, запливати на глибину на самоті тощо. Тому фахівці Служби порятунку поширювали серед відпочивальників на водоймах роз’яснювальну інформацію, як слід поводитись під час відпочинку на воді.

Разом з тим рятувальники нагадали людям про ймовірність знайти на полі, в лісі, під час земляних робіт боєприпаси часів Другої світової війни, тому необхідно чітко знати, як поводитись у такому випадку.
Наголошували рятувальники і на необхідності берегти ліси від пожеж та не допускати, щоб вогонь нищив екосистему.

Усі ці застереження є у тематичних листівках, які рятувальники поширювали серед громадян.

Прес-служба У ДСНС в області

Профілактичні заходи щодо мінімізації кількості пожеж та інших надзвичайних подій у Кіровоградській області тривають.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool