В Одесі лідери майбутніх реформ визначали пріоритети необхідних змін на залізниці

Червень 10, 2016 | Новини | Переглядів: 920 | Коментарі: 0

9 червня в Одесі відбулася п’ята зустріч лідерів майбутніх реформ першого етапу проекту «Залізничні агенти змін»

Цього разу учасниками форуму стали близько 200 працівників регіональної філії ПАТ «Укрзалізниця» «Одеська залізниця», які пропонували свої ідеї та власне бачення того, якою повинна стати магістраль у перспективі. Прислухалися до думки колег – представники керівництва ПАТ «Укрзалізниця», регіональної філії «Одеська залізниця» та ГО «Всеукраїнський центр реформ транспортної інфраструктури».

Під час привітального слова головний інженер – перший заступник начальника регіональної філії ОЗ Євген Мальцев вказав на те, що трудовий колектив найкраще знає труднощі, які існують на сьогодні на залізниці. Тому подібні зустрічі є вкрай необхідними задля вдосконалення діяльності та розвитку компанії. Він зазначив, що думки та пропозиції, які пролунають від працівників, будуть враховані в подальшій роботі філії.

Підтримала його й заступник начальника Департаменту управління персоналом та соціальної політики ПАТ «Укрзалізниця» Олена Баркова, при цьому наголосила на особливість форуму: «Сьогоднішня зустріч незвичайна та відрізняється від попередніх. По-перше, вона фінальна: ми закінчуємо тур, якій стартував 18 лютого 2016 року у Києві, продовжився у Харкові, Дніпропетровську, Львові, а сьогодні завершується в Одесі. По-друге, якщо це фінал етапу, то виникає питання: що буде далі? Наші партнери з Всеукраїнського центру реформ транспортної інфраструктури роблять презентацію бачення того, як проект планує розвиватися далі. І, по-третє, що мабуть найголовніше, ця зустріч – це доказ того, що реформи не тільки є “завтра” чи “післязавтра”, а це – саме “сьогодні”», – додала вона.

В свою чергу голова ГО «Всеукраїнський центр реформ транспортної інфраструктури» Володимир Наумов відзначив, що майже 80% ідей та пропозицій учасників проекту з різних частин країни співпадають: «Ви не єдині – ваші однодумці по всій країні. Ми всі думаємо в одному напрямку – в напрямку поліпшення економічного стану нашої країни», – підкреслив співорганізатор форуму. Крім цього, він акцентував на тому, що згідно зі статистикою, в Україні приблизно 7% активних громадян, які готові змінювати країну. В той же час для якісних та безповоротних зворушень необхідно не менш 15%. Якщо спроектувати дані цифри в площині «Укрзалізниці», то для якісних реформ необхідно відшукати декілька тисяч залізничників з активною позицією з усієї країни. Тому, на думку Володимира Наумова, проект «Залізничні агенти змін» зможе стати саме тією платформою, де зустрінуться та почнуть діяти молоді лідерів майбутніх реформ.
Що стосується фінальної зустрічі, то в Одесі вона проходила в трохи зміненому форматі, ніж в інших містах. Крім групової творчої роботи, учасникам форуму були представлені дві лекції з актуальними темами. Так, головний метролог філії – начальник Дорожнього центру стандартизації та метрології Олександр Ваганов ознайомив присутніх з новими технологіями та стандартами зниження непродуктивних втрат на залізничному транспорті. Далі заступник начальника технічної служби філії Михайло Мелешко виступив з презентацією «Виробнича бережливість – важливий інструмент інтеграції українських залізниць у єдину європейську транспортну систему». Обидва спікери говорили про розвиток економіки, ощадне виробництво, економію ресурсів, зокрема торкнулися питання енергозбереження на залізниці, а також свідчили про необхідність розробки та впровадження новітніх стандартів ощадливості, акцентували увагу на питаннях безпеки руху, екології та вдосконалення законодавчої бази.

Після напутніх слів експертів до зали була запрошена головний фахівець Департаменту управління персоналом та соціальної політики ПАТ «Укрзалізниця» Олександра Криворучко, яка в якості модератора провела групову творчу роботу у форматі світового кафе «Проектуємо Укрзалізницю майбутнього разом». Під часу своєрідної гри зала була розділена на чотири сектори за напрямками: «Вантажні перевезення», «Сервіс та якість обслуговування», «Технічна політика» та «Антикорупція». В кожному секторі працювали по п’ять команд, де були визначені шукачі та хранителі ідей. Задача перших – надати пропозиції та висловити своє бачення необхідних для залізниці реформ, другі – зібрати воєдино всі ідеї, а потім виділити найкращі та наприкінці форуму презентувати їх публіці.
Однак все на цьому не завершується. Організатори проекту очікують, що пропозиції, ідеї та думки, що були визначені залізничниками, згодом стануть реальними проектами, які трансформуються в готові продукти, що будуть використані та впроваджені у майбутньому на «Укрзалізниці». Тому за зібрані під час форуму плани реформ, які склали працівники магістралі, будуть збережені за хранителями ідей. Але тільки від ініціативи й бажання самих залізничників, в тому числі учасників форуму, залежить подальша доля визначених планів.
Наразі ознайомитися з планами творчих груп регіональної філії ПАТ УЗ «Одеська залізниця» можна на посиланням: http://www.uz.gov.ua/work_on_the_railway/agenty_zmin/agenty_odesa/ .

Також продовжується збір ідей та пропозицій. Опрацьовані та оформлені проекти можна надсилати з приміткою «Залізничні агенти змін_проект» на електронні адреси:
– для проектів рівня реалізації філії «Одеська залізниця»: nokppkod@ukr.net (відповідальний – Віктор Камінський: (048) 727-47-01).
– для проектів рівня реалізації ПАТ «Укрзалізниця»: kryvoruchko@uz.gov.ua (відповідальна – Олександра Криворучко: (044) 465-04-91).
Більш докладніше за посиланням: http://www.uz.gov.ua/work_on_the_railway/agenty_zmin/ .

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця»
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool