У повітряний басейн Кіровоградської області надійшло 12,2 тис.т викидів забруднюючих речовин

Квітень 13, 2018 | Новини | Переглядів: 890 | Коментарі: 0

День довкілля – це привід звернути увагу суспільства на стан і проблеми навколишнього середовища, спрямувати його діяльність на збереження і поліпшення екологічної ситуації, забезпечення здорових умов проживання прийдешніх поколінь. 

За попередніми даними протягом 2017р. у повітряний басейн Кіровоградської області від стаціонарних джерел забруднення надійшло
12,2 тис.т викидів забруднюючих речовин, що на 3,3% більше ніж у 2016р.

У розрахунку на 1 км2 припало 496,3 кг викидів забруднюючих речовин, на одну особу населення – 12,7 кг.
Серед небезпечних речовин, викинутих в атмосферу підприємствами області, викиди метану становили 2,1 тис.т, діоксиду азоту – 1,4 тис.т,
що відповідно на 0,1 тис.т та 0,2 тис.т більше ніж у 2016р. Крім того, в атмосферу надійшло 1081,4 тис.т діоксиду вуглецю, що на 64,1 тис.т більше ніж у 2016р.

У 2017р. найбільше викидів в атмосферне повітря надійшло від підприємств переробної промисловості, частка яких склала 48% загального обсягу викидів по області. Підприємствами транспорту, складського господарства, поштової та кур'єрської діяльності викинуто 24,1% загального обсягу викидів забруднюючих речовин, добувної промисловості і розроблення кар'єрів – 13,7%.

Головне управління статистики у Кіровоградській області 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool