У Кропивницькому відкрито виставку присвячену Всесвітньому Дню Землі

Квітень 19, 2019 | Новини | Переглядів: 2593 | Коментарі: 0

18 квітня 2019 року на базі Кіровоградського обласного художнього музею відкрито виставку творів переможців заочного туру ХХІV Всеукраїнського відкритого фестивалю дитячої та юнацької творчості, присвячений Всесвітньому Дню Землі та обласної виставки-конкурсу «Знай і люби свій рідний край».

З 17 по 19 квітня 2019 року Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості проводить ХХІV Всеукраїнський відкритий фестиваль дитячої та юнацької творчості, присвячений Всесвітньому Дню Землі. 

Масштабне святкування Дня Землі вже стало гарною традицією. Кропивницький з радістю приймає гостей з усієї України. До участі у Фестивалі запрошуються учні (вихованці) закладів позашкільної, загальної середньої, професійної, вищої освіти віком від 8 до 21-го року: представники євроклубів, учнівського самоврядування, молодіжних об’єднань, юні майстри декоративно – прикладного мистецтва, солісти-вокалісти та ансамблі малих форм, які в своїй творчій діяльності розкривають тему Фестивалю.
Дійство фестивалю розгортатиметься у Кіровоградському обласному центрі дитячої та юнацької творчості, у Кіровоградській обласній філармонії,
у Кіровоградському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені М.Л. Кропивницького, у Кіровоградській торгово-промисловій палаті, та обласному художньому музеї, у Ковалівському парку та на головних туристичних вулицях міста.
На учасників очікують різноманітні ігрові програми, екскурсії, виставки, творчі майстерні, майстер-класи, презентації, знайомство з однолітками, з відомими успішними людьми Кіровоградщини та багато ще цікавого.
В рамках Фестивалю буде проводитись Генеральна ассамблея міжнародної асоціації позашкільної освіти. В програмі асамблеї: обговорення актуальних питань розвитку позашкільної освіти, знайомство із закладами позашкільної освіти області, участь у святковому відкритті та закритті Фестивалю, оглядові екскурсії.
Гаслом цьогорічного фестивалю є вислів: «Усі рівні. Усі різні!». Його завданням є не тільки обмін і демонстрація досягнень, але й виховання засобами мистецтва як учасників, так і глядацької аудиторії. В наш буремний час, коли країна перебуває в стані війни, дуже важливо формувати у молоді почуття патріотизму, толерантність, взаємоповагу, правову культуру тощо. Також розвивати вміння мати власні переконання, оцінювати свої вчинки та приймати рішення відповідно до ситуації, виховувати толерантне ставлення до дітей з особливими освітніми потребами.
В експозиції зали художнього музею представлено виставку творів переможців заочного туру ХХІV Всеукраїнського відкритого фестивалю дитячої та юнацької творчості, присвячений Всесвітньому Дню Землі та обласної виставки-конкурсу «Знай і люби свій край». Вироби талановитих юних майстрів виконані в найрізноманітніших видах декоративно-ужиткового мистецтва: валяння з вовни, вироби з етноматеріалів та солоного тіста, витинання, квілінг, вишивка хрестиком і стрічками, ляльки-мотанки, орігамі, бісероплетіння, в’язання гачком, писанкарство, різьблення по дереву, м’яка іграшка, соломоплетіння, вітражі, килимарство, петриківський розпис. Прикрашають також виставку казкові малюнки юних вихованців Народного художнього колективу студії образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва «Писанка» Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості.

 відкрито виставку присвячену Всесвітньому Дню Землі

 відкрито виставку присвячену Всесвітньому Дню Землі

Всеукраїнський фестиваль дитячої та юнацької творчості має на меті показати цінність дружби й підтримки, співчуття і турботи, щастя та добра! Адже всі ми різні - маємо різний колір волосся, шкіри, ми різної національності та віри, маємо різні захоплення та мрії, але всі ми маємо рівні права на самовираження, адже кожен – унікальний та неповторний!

Леся Нестройна


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool