У Кропивницькому відкрили експозицію пам’яті Віталія Колесніченка

Грудень 18, 2018 | Новини | Переглядів: 660 | Коментарі: 0

18 грудня 2018 року в Кіровоградському обласному художньому музеї розгорнуто експозиція пам’яті художника Віталія Семеновича Колесніченко.

Віталій Семенович Колесніченко народився 18 грудня 1933 року в смт Новоархангельськ.

З дитинства відчув потяг до малювання, у підлітковому віці відвідував студію образотворчого мистецтва. Після демобілізації зі збройних сил з 1956 року працював у Новоархангельському районному будинку культури художником - оформлювачем, завідуючим художньою майстернею, згодом, методистом з образотворчого мистецтва районного відділу культури, був керівником студії образотворчого мистецтва. У 1966 році з відзнакою закінчив Львівський поліграфічний інститут імені Івана Федорова. З 1971 по 1976 рік працював архітектором Новоархангельського району. У 1976 році був переведений в місто Кіровоград на посаду художника в обласну газету «Кіровоградська правда», де пропрацював до 2001 року.

Віталій Семенович був членом Національної спілки журналістів України, лауреатом премії імені Ю. Яновського (1987р.). В 1988 році за багаторічну активну роботу в галузі журналістики, особистий внесок в художньо-поліграфічне оформлення газети «Кіровоградська правда» нагороджений Грамотою Президії Верховної Ради УРСР, а також багатьма грамотами та відзнаками.
Виставкову діяльність Віталій Колесніченко розпочав у 1974 році взявши участь у республіканській художній виставці (м. Київ), за підсумками якої був нагороджений грамотою Міністерства культури УРСР.

В 1975 році в Новоархангельському кінотеатрі «Україна» відбулася перша персональна виставка акварелей «Карпатські враження».
У нашому місті Віталій Семенович долучився до виставкової діяльності з 1975 року.

З 2006 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відбулося багато заходів за участю Віталія Семеновича Колесніченка. Було відкрито три персональні виставки: «Якою бачить Планету - «Х» Віталій Колесніченко» (2006), виставку приурочену до Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів (2008) та ювілейну виставку творів «Мистецьке розмаїття» кіровоградського художника Віталія Колесніченка до 80-річчя від дня народження.
Роботи митця досить часто експонуються на тематичних виставках нашого музею. В постійно діючій експозиції ІУ поверху обласного художнього музею розміщено ікону, яку створив майстер, використавши природні матеріали «Матір Божа з отроком» (2009).

З 2006 року до фондового зібрання Кіровоградського обласного художнього музею художником було передано понад 60 живописних, графічних робіт та творів декоративно-ужиткового мистецтва.
У 2005-2006 роках Віталієм Семеновичем було створено серію «Планета Х». Тема космосу, НЛО, міжпланетних польотів, прибульців з іншої планети, невідомого завжди цікавила художника.
Протягом багатьох років тема природи, сенсу людського буття надихала художника на створення ліричних робіт.
В експозиції пам’яті художника Віталія Семеновича Колесніченка представлено твори: «Перший сніг на жовтому листі», «У лісі», «Осіння фантазія», «Планета Х. Їхнє житло», «Відблиск ери».

Для колективу обласного художнього музею Віталій Семенович був і залишається взірцем самовідданого та безкорисного служіння своїй справі, наставником, щирим другом, енергійною та неординарною особистістю.

Олена Степанок  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool