У Кропивницькому відбулося засідання обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення

Вересень 14, 2017 | Новини | Переглядів: 1905 | Коментарі: 0

14 вересня під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулося засідання Кіровоградської обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення.

Управління ДСНС у Кіровоградській області представив начальник відділу запобігання надзвичайним ситуаціям полковник служби цивільного захисту Роман Шаповалов, який доповів про стан протипожежного захисту ринків і вжиття заходів щодо недопущення пожеж та загибелі людей від них на території області.

Стосовно протипожежного стану ринків, Роман Шаповалов зокрема зазначив, що відповідальними особами ринків області приділяється певна увага забезпеченню їх належного протипожежного захисту та проводиться робота щодо виконання приписів органів державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки. Проте даних заходів недостатньо для забезпечення належного протипожежного захисту місць з масовим перебуванням людей.

Під час засідання було зосереджено увагу керівників на місцях на тому, що необхідно вчасно усувати недоліки протипожежного стану ринків, оскільки від цього залежить безпека жителів області.

Щодо проведеної роботи в напрямку недопущення пожеж та загибелі людей від них на території області, Роман Шаповалов поінформував присутніх про стан проведення профілактичних заходів в напрямку навчання населення правилам пожежної безпеки та запобігання виникненню пожеж у природних екосистемах, а саме: інспекторським складом У ДСНС в області здійснюються рейдові перевірки приватного житлового сектора населених пунктів, територій природних екосистем щодо виявлення порушників правил пожежної безпеки; проводяться інструктажі з населенням щодо дотримання правил пожежної безпеки; розповсюджується друкована продукція застерігаючого змісту; проводиться широка масово-роз’яснювальна робота через засоби масової інформації. Крім того, підпорядкованими підрозділами Управління організовано та проведено перевірки сільських (селищних, міських) рад, об’єднаних територіальних громад щодо забезпечення цивільного захисту територій, зокрема – організації навчання населення правилам пожежної безпеки у побуті.

По завершенню доповіді з обох питань на розгляд ради були подані конкретні пропозиції щодо усунення недоліків і поліпшення протипожежного стану ринків області та посилення профілактичної роботи, спрямованої на недопущення пожеж та загибелі людей від них.

Прес-служба У ДСНС в області

14 вересня під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулося засідання Кіровоградської обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool