У Кропивницькому відбулася творча зустріч із сім`єю художників (ФОТО)

Червень 10, 2020 | Новини | Переглядів: 859 | Коментарі: 0

9 червня 2020 року в Кіровоградському обласному художньому музеї в рамках закриття виставки художніх робіт «Кримська сюїта» відбулася творча зустріч членів Міжнародної професійної спілки художників Костянтина та Світлани Шаповалових.

Під час зустрічі художники ділилися творчими планами на майбутнє, відповідали на багаточисленні питання, які стосувалися освіти, роботи на пленерах, хобі, громадської та професійної діяльності, участі у творчих проектах.

Під час закриття виставки до фондового зібрання обласного художнього музею було передано Костянтином Шаповаловим живописні роботи «Море після дощу» (2009)», «Стара Керч» (2019), Світланою Шаповаловою - «Ластівчине гніздо».

До речі, 30 червня в Національному музеї літератури України відбудеться благодійний аукціон колекційного та сучасного живопису «Київський арт - вернісаж», спрямований на підтримку сиріт і вдів загиблих воїнів АТО. Нагадаємо, що аукціон колекційного живопису «Київський арт-вернісаж» проходить з 2016 року за ініціативи та підтримки Комітету з питань культури, моралі та духовності Громадської Ради при Міністерстві оборони України та ВГО «Спілка християнських письменників України».

спілки художників Костянтина та Світлани Шаповалових.

спілки художників Костянтина та Світлани Шаповалових.

спілки художників Костянтина та Світлани Шаповалових.

Довідково:
17 березня 2020 року в Кіровоградському обласному художньому музеї в рамках Всеукраїнського проєкту розгорнуто виставку художніх робіт «Кримська сюїта» київських художників Костянтина та Світлани Шаповалових .
«Кримська сюїта» – це Всеукраїнський проєкт, який був приурочений 5-й річниці окупації Криму Російською Федерацією, ініціаторами та авторами якого є сучасні київські художники, члени Міжнародної професійної Спілки художників, пастори церкви «Ранкова Зірка» (м. Київ) Костянтин та Світлана Шаповалови. Вони створили колекцію з більше ніж 60-ти робіт з видами гірського, морського пейзажу Ялти, Гурзуфу, Балаклави, Нового Світу. Таким чином митці своїми роботами нагадають про анексію Криму та підкреслюють, що Крим – українська земля.
Ця виставка - данина поваги до корінного населення Криму та до тих людей, які були вимушені залишити свої домівки після анексії Криму.
Це вже не перший виставковий проєкт з кримської тематики, що був відкритий в Кіровоградському обласному художньому музеї у зв’язку із подіями, пов’язаними з анексією Криму:
7 березня 2014 року було відкрито виставку творів з фондової збірки - «Крим – територія Любові!»;
20 травня 2014 року відкрито фотовиставку «За десять хвилин до весни», присвячену чарівному та неповторному Криму. (Організаторами проєкту виступила кафедра видавничої справи та редагування факультету філології і журналістики Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка).
16 травня 2018 року відкрито фотовиставку «Доросле кримське дитинство», створену за проектом журналіста інтернет-видання «Радіо Свобода» Антона Наумлюка.
6 червня 2019 року презентовано виставку робіт художнього проєкту Сергія Бурбела «Qirim», що нагадує нам про сумні події з історії Кримського півострова відображені через мистецтво.
Виставка подружжя Шаповалових «Кримська сюїта» вже експонувалася у Чернігівському, Черкаському та Вінницькому обласних художніх музеях, Національному музеї літератури України. По завершенні експонування у кожному музеї залишається декілька робіт, які обирає художня рада музею для своєї музейної колекції.
У 2019 році до нашого музею надійшла пропозиція від подружжя митців Шаповалових щодо відкриття їх виставки у 2020 році в стінах музею.
На виставці, що була розгорнута в обласному художньому музеї було представлено 47 живописних робіт із різноманітними видами Криму, написаних у 2018-2019 роках за фотосвітлинами.
На виставці презентовано твори Костянтина Шаповалова - «Море після дощу» (2009), «Крим. Скеля «Діва» (2012); пейзажні роботи, написані у 2018 році - «Корабельна аварія в морі. Спогади про Айвазовського», «Рефрижератор Севастополь», «Вхід до рибальського порту», «Керч. Ремонтний порт», «Вуличка в Гурзуфі», «Сонячний день у Гурзуфі», «Виноградники Коктебеля», «Виноградники Щебетовки», «Яхти на морі», «Ялтинський дворик», «Набережна в Ялті», «Крим. Новий Світ», «Пляж», «Ранок у Судаку», «Холодний деньу Криму», «Крим. Соколине», «Увечері біля моря», «У горах Криму», «Кам’янистий морський берег», «Виноградники у Криму, «Чорноморська бухта», «Казантип» та натюрморт «Нічні троянди Криму»; роботи 2019 року - «Будинок біля моря», «Стара Керч», «Осінь у Криму», «На відпочинку в Гурзуфі», «Осінь у Гурзуфі», «Літо. Крим», «Алея біля моря».
Світлана Шаповалова представила на виставці твори: «Він чує море…» (2011), «Золотий розсип місяця» (2016), а також роботи, написані у 2018 році - «Натюрморт із гілкою персика» та пейзажі «Ялтинська весна», «До моря на світанку», «Причал у Казантипі», «Дощ наближається», «Схід над морем», «На околицях Ялти», «Лавандове поле», «Кримські виноградники», «Ластівчине гніздо», «Соколине», «Вечір в Балаклаві»; 2020 - «Весняний натюрморт».
Полотна, що представлені у експозиції, вражають яскравістю кольорів та тим світлом, який вони випромінюють.
Ця виставка знакова. Вона всиляє надію на те, що Крим повернеться до України і справедливість відновиться.
Автори виставки - члени Міжнародної професійної спілки художників. Учасники Всеукраїнських художніх виставок і фестивалів мистецтв, громадські діячі, християнські літератори. Мають відзнаки та відомчі нагороди. Очільники Спілки християнських письменників України. Є учасниками та організаторами благодійних аукціонів:
«Художники - на підтримку дитячої кардіології і Україні, (2012);
«Художники-на допомогу українській Армії, (2014);
«Художники-на допомогу інвалідам АТО», (2016).
У творчого подружжя митців Шаповалових 26 персональних виставок.
Роботи художників зберігаються в музеях, приватних колекціях та мистецьких галереях.
Картини художників надають можливість відчути та побачити красу, замислитися про сенс життя та вічні цінності.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool