У Кропивницькому презентували віртуальну виставку Станіслава Антонюка

Квітень 13, 2022 | Новини | Переглядів: 1189 | Коментарі: 0

Антонюк Станіслав Антонович - один з провідних художників-реалістів України, який відстоює традиції українського образотворчого мистецтва та зберігає неповторну індивідуальність мислення, при цьому завжди підкреслюючи свою причетність до української культури.

Митець в своїх творах надає перевагу реалістичній манері, працює в жанрі пейзажу і натюрморту. Художник дуже плідно працює в техніці станкового живопису, для його творчості характерна декоративність, орнаментальний підхід у створенні живописних творів. Характерною особливістю в творчості митця є велика увага кольоровій гамі, яка вирізняється яскравістю та емоційністю.

Станіслав Антонович, як людина є великим оптимістом по життю, вирізняється доброю вдачею і надзвичайною працездатністю. В своїх творах він оспівує красу рідної землі, може по декілька місяців подорожувати Україною в пошуках краєвидів, які лягаючи на полотно стають окрасою виставкових проєктів.

У фондовому зібранні Музею мистецтв зберігається чимала колекція робіт Станіслава Антонюка, які активно презентувалися, як в постійних експозиціях так і в різноманітних тематичних виставках.

Сьогодні хочеться зробити акцент на роботах, які присвячені Україні, її побуту та звичаях, що на сьогодні є надзвичайно актульним і дає можливість зрозуміти сутність самобутньої української культури.

Складовими частинами експозиції «Його душа співає на полотнах» є живописний твір «Хліб України», 2011 р; та триптих «Спогади про батька і Україну», 2006 р; «Спогади про матір і Україну», 2009 р; «Спогади про Україну», 2010 р.

В цих творах яскраво проявляється український характер автора, безмежна його любовь до рідної землі та намагання передати наступним поколінням українців побутову і мистецьку спадщину , яка представлена на полотнах.

Станіслав Антонович Антонюк народився 7 лютого 1941 року в місті Перемишляни Львівської області. Мистецький хист з"явився у майбутнього художника ще у 15 річному віці, коли він дивував оточуючих своїм вмінням передати думку через малюнок. Мистецьку освіту Станіслав Антонович почав здобувати у 1961 році в Київському училищі прикладного мистецтва на факультеті художнього ткацтва. Після служби в армії працював художником-оформлювачем. З 2000 року Станіслав Антонюк - член Національної спілки художників України. Він є багаторазовим учасником обласних та всеукраїнських виставок, яких в творчому доробку нараховується близько 50.

Живописні твори Станіслава Антонюка прикрашають зібрання найвідоміших музеїв України, а також приватні колекції Балтійських країн, Франції, Німеччини, Швейцарії.

Микола Правда 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool