У Кропивницькому презентували книгу Юрія Гудименка (ФОТО)

Листопад 18, 2023 | Новини | Переглядів: 1165 | Коментарі: 0

В обласному центрі в бібліотеці Чижевського відбулася презентація книги військовослужбовця,  публіциста та громадського діяча Юрія Гудименка «Історії та війни».

Про що книга? Про війну, історію і політику, якими їх бачив і переосмислював автор протягом дев’яти років. Написані смачно. Почав читати – і вже не відірвешся.

Так Юрій і говорить: бібліотечний зал, затамувавши подих, слухав його розповіді про книгу, про його військове буття і побратимів, про те, що робиться на передовій та в тилу, про ідеї та ініціативи, які він втілює з однодумцями в життя. Одна з них суперважлива.

Над американським Білим домом майорить зіркастий і смугастий прапор, а під ним невеличкий чорний. Це прапор громадської організації, яка займається поверненням додому полонених і пошуком зниклих без вісти. На прапорі – профіль чоловіка за колючим дротом і напис «Ви не забуті». Юрій Гудименко хоче, щоб Україна мала свій такий прапор. Щоб кожний, хто його бачив, «згадував про людей у піксельному камуфляжі, які чекають, що їх знайдуть, визволять і повернуть додому. Згадував і діяв». Це цитата з фейсбучного посту Юрія, де він описав свою ідею, розмістив ескіз прапора та запропонував українцям придумати слоган. Тисячі людей відреагували.

У Кропивницькому презентували книгу Юрія Гудименка

У Кропивницькому презентували книгу Юрія Гудименка

У Кропивницькому презентували книгу Юрія Гудименка

До Кропивницького Юрій теж приїхав не просто пропіарити книгу. Він приїхав познайомити кропивничан з БФ «Українська фундація «Мрія». Вона об’єднує чотири волонтерські організації, які очолюють Юлія Тайра Паєвська, Тетяна Комлик (Татуся Бо), Дана Ярова та Людмила Денісова.

Представляти цих жінок, впевнені, не треба. Фундація займається гуманітарною, юридичною та освітньою допомогою родинам загиблих та зниклих безвісті захисників, військовополонених та цивільних бранців і має своє представництво у Кропі. Контакти: +380 99 015 71 81, kirovohrad@mriyaukraine.com.ua.

Перед презентацією в бібліотеці Чижевського Юрій та Тетяна завітали у лікарню, щоб передати пораненим бійцям адаптивний одяг, та навідалися до родин загиблих.

І нам здається, що книга була, скоріше, подякою за донати для благодійного фонду, яких під час зустрічі зібрали понад сім тисяч.

Директорка книгозбірні, заслужений працівник культури України Валентина Животовська від бібліотечної спільноти та відвідувачів закладу висловила вдячність Юрію Гудименко та Тетяні Комлик за те, що саме головну бібліотеку області обрали як місце спілкування з кропивничанам, і подарувала пам’ятні сувеніри: кружку «Можливості як на долоні!» та записничок, щоб нотувати в ньому мрії, які повинні збутися.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool