У Кропивницькому пенсіонери переходять на цифрові технології

Січень 27, 2020 | Новини | Переглядів: 4430 | Коментарі: 0

Цифрова трансформація в усіх сферах суспільного життя, використання цифрових технологій, сьогодні на вустах чи не у кожного.

Ні для кого не секрет, що першим, хто запропонував спростити життя українцям став ПриватБанк, який і сьогодні утримує лідерство, надаючи своїм клієнтам доступ до найтехнологічніших фінансових продуктів. Молодь легко освоює сучасні технології. А от як вливаються у всі ці процеси пенсіонери, чи легко їм піддається цифровий світ, ми дізнавалися у Наталії Титаренко, керівника напрямку Просування соціальних програм Кіровоградської філії ПриватБанку.

Як свідчить статистика, кожен третій пенсіонер Кіровоградщини обслуговується у ПриватБанку. Існує думка, що найважче освоювати IT-новинки українцям поважного віку, чи можна так стверджувати?

Ми вдячні 97,5 тисячам жителям Кіровоградщини, а це - 60% пенсіонерів, що обрали банківське обслуговування або кожен третій пенсіонер області, які обрали наш банк для отримання пенсій. Лише протягом минулого року 7,5 тисяч пенсіонерів відкрили у нас пенсійні рахунки. І одним із важелів на користь нашого банку є саме те, що ми пропонуємо найсучасніші та найтехнологічніші продукти та послуги. Бо саме вони дають можливість полегшити життя та отримувати чи не всі фінансові послуги дистанційно, не відвідуючи відділень та уникаючи черг. Ми не залишаємо наших клієнтів наодинці з цифровим світом - навчаємо кожного не лише як зручно та вигідно отримувати пенсію, ми відкриваємо для них всі можливості дистанційного обслуговування. Разом освоюємо переваги терміналів самообслуговування, найпопулярнішого Приват24 та зручності регулярних платежів.

І як активно пенсіонери користуються цифровими технологіями?

Їх активність постійно зростає. Аби не бути голослівною, наведу декілька статистичних даних. Якщо минулого року 16,2% пенсіонерів постійно користувалися дистанційними каналами банківського обслуговування, то вже цього року їх відсоток складає більше 23. Чи наприклад, статистика, що стосується найзатребуванішої банківської послуги - оплати комунальних послуг. Так, у грудні 2018 року 14,6 тис. пенсіонерів оплатили 73 тис. комунальних платежів дистанційно: в терміналах самообслуговування, через Приват24 чи скориставшись послугою регулярні платежі. А вже у грудні минулого року більше 22 тис. наших пенсіонерів перейшли в онлайн режим та здійснили дистанційно більше 113,8 тис. комунальних платежів. Такі цифри яскраво показують, що наші клієнти поважного віку активно освоюють цифрові технології. Вони змінюють кнопочні телефони на сучасні смартфони та не бояться мобільного банкінгу. Тому оплата комунальних послуг за допомогою мережі Інтернет для них не диковинка. Їм цікаво освоювати сучасні технології, бо саме вони і спрощують їм життя і урізноманітнюють його. Подивіться уважно навколо - більшість наших мам та татусів ведуть активний спосіб життя, спілкуються з нами в месенджерах, надсилають фото в Viber, коментують пости у Фейсбуці чи інших соціальних мережах. То чому онлайн банкінг має для них бути чимось складним?

У Кропивницькому пенсіонери

Навіщо банку переводити пенсіонерів онлайн? Невже відділення скоро стануть історією?

Звичайно, відділення у найближчому майбутньому не зникнуть. Адже випуск чи перевипуск карт, інші послуги, сьогодні можливі лише у відділеннях. Але, ми привчаємо наших клієнтів до самостійності - здійснювати банківські послуги поза межами відділень. По-перше, це надзвичайно зручно, ти не від кого не залежиш. По-друге, це абсолютно безкоштовно для клієнта. Що я маю на увазі. Саме в дистанційних каналах обслуговування, а саме в Приват24 та терміналах самообслуговування, наші пенсіонери мають змогу оплатити всі комунальні послуги без будь-якої комісії.

А як вирішується питання безпеки?

Незважаючи на те, що літнім людям не завжди легко розібратися в сучасних технологіях, питання безпеки в мережі Інтернет для них стоїть на першому місці. Тому, коли вони звертаються до відділень, першим запитанням є карткова безпека. І тут завданням наших співробітників є якісне навчання усім правилам безпечного користування як самою карткою, так і дистанційному обслуговуванню. І зараз хочу нагадати всім, що основним правилом клієнта, який не хоче бути ошуканим, має бути нерозголошення: персональних даних, пін-коду картки, терміну дії картки та CVV-коду картки (три маленьких цифри на зворотній стороні картки). В жодному разі нікому не можна диктувати паролі (SMS-повідомлення), які приходять на телефон, навіть якщо зі іншого боку слухавки відрекомендовуються співробітниками банку, служби безпеки банку, Національного банку тощо.

Співробітники банку НІКОЛИ не запитують персональні дані клієнта!


Довідка: ПриватБанк - найбільший український банк, що обслуговує пенсіонерів. Через його карти та рахунки пенсію отримують більше 3,5 мільйонів українських пенсіонерів. З 1994 року щорічно ПриватБанк виправдовує довіру своїх клієнтів та обирається конкурсною комісією Пенсійного фонду України по відбору банків уповноваженим обслуговувати поточні рахунки пенсіонерів та одержувачів допомоги. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool