У Кропивницькому патрульних навчають виявляти вибухонебезпечні предмети та речовини

Грудень 21, 2017 | Новини | Переглядів: 867 | Коментарі: 0

Від сьогодні, 21 грудня, працівники вибухотехнічного відділу ГУ НП в Кіровоградській області проводитимуть для патрульних спеціальні заняття на тему «Дії під час виявлення вибухонебезпечних предметів та речовин».

Під час виконання службових обов’язків патрульні досить часто виявляють вибухонебезпечні предмети. Здебільшого це міни, снаряди чи інші небезпечні знахідки часів Другої світової. Досить часто боєприпаси знаходять і громадяни під час проведення земельних робіт на присадибних ділянках.

Чимало боєприпасів із зони бойових дій на Кіровоградщину привозять самі бійці, піддаючи небезпеці життя своїх близьких та рідних людей.

Саме тому актуальним лишається питання – як же поводитися із сумнівними предметами?

«Під вибухонебезпечними предметами слід розуміти будь-які пристрої, засоби, підозрілі предмети, які здатні за певних умов (або при дії на них) вибухати. Це можуть бути як вибухові речовини чи боєприпаси, так і саморобні вибухові пристрої, які іноді можуть навіть імітувати предмети домашнього побуту, дитячі іграшки або речі, що привертають увагу. Торкатися таких знахідок та підпускати людей до них ближче ніж на 50 метрів суворо заборонено», - зазначає інспектор-вибухотехнік відділу зброї ВТВ ГУ НП в області Дмитро Лісовий.

Фахівці-вибухотекніки продемонстрували патрульним арсенал вилученої зброї та вказали на найнебезпечніші вибухові предмети.

Головною метою таких занять, є розуміння того, що правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці.

У випадку виявлення вибухонебезпечних предметів працівники Управління патрульної поліції в Кіровоградській області закликають громадян уникати будь-яких маніпуляцій із ними і телефонувати 102.

Від сьогодні, 21 грудня, працівники вибухотехнічного відділу ГУ НП в Кіровоградській області проводитимуть для патрульних спеціальні заняття на тему «Дії під час виявлення вибухонебезпечних предметів та речовин».


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool