У Кропивницькому організували навчання для чиновників міськради (ФОТО)

Січень 17, 2019 | Новини | Переглядів: 731 | Коментарі: 0

У приміщенні міської ради Кропивницького вчора відбулись навчання на тему «як працювати з Відкритим бюджетом». 

Слухачами стали – співробітники фінансового управління та комунальних підприємств міста.

Тренер – Володимир Тарнай – експерт з бюджетної політики та місцевих фінансів коаліції "Реанімаційний Пакет Реформ" та Центру "Ейдос". Організаторами заходу були співголова коаліції "Рада Експертів", голова ГО «Асоціація Політичних Наук» Дмитро Сінченко та начальник відділу інформаційно-комп’ютерного забезпечення Оксана Бабаєва.

Рішення про підключення до електронних сервісів громадського контролю виконком міської ради м. Кропивницького ухвалив у грудні. А саме, до порталів: “DoZorro”, “ProZorro.Продажі”, “Відкритий бюджет” та “iGov”. Зареєструватись на порталі “Відкритий бюджет” мають виконавчі органи міської ради, підприємства, установи, заклади комунальної власності територіальної громади міста. Ухвалення цього рішення члени коаліції «Рада Експертів» домагалися чотири місяці, адже підключення Кропивницького до платформ громадського контролю – було одним із пунктів Дорожньої карти реформ коаліції «Рада Експертів».

Довідка: Cистема Відкритий бюджет - це спеціальний портал, який розробили фахівці Центру політичних студій та аналітики (Центр Ейдос), завдяки механізму якого будь-яка державна установа має можливість зробити зручну й зрозумілу візуалізацію своєї бюджетної інформації. Інфографіки можна скачувати і використовувати при написанні звітів та релізів на офіційних сайтах. А найважливіше, що тепер кожен громадянин може через зрозумілу схему ознайомитися з основними бюджетними показниками свого міста чи області.

Відкритий бюджет – це простий та зручний формат представлення бюджетної інформації. Він перетворює бюджетні таблиці та бази даних у інтерактивну інфографіку, зрозумілу пересічному громадянину.

Кропивницький,навчання для чиновників міськради,

Кропивницький,навчання для чиновників міськради,

Прес-служба коаліції «Рада Експертів»
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool