У Кропивницькому обговорювали особливості формування місцевих бюджетів

Листопад 11, 2022 | Новини | Переглядів: 829 | Коментарі: 0

Сьогодні, 11 листопада , у Кіровоградській ОВА обговорили особливості формування місцевих бюджетів

На розширеній нараді з громадами області заступник начальника Кіровоградської ОВА Сергій Шеремет детально розповів про основні чинники формування бюджетів.

Він зазначив, що прогнозні показники доходів місцевих бюджетів на 2023 рік, за розрахунками Мінфіну, порівняно з очікуваними показниками за 2022 рік збільшено на 4,8%.

«Основним джерелом надходжень загального фонду місцевих бюджетів залишається податок на доходи фізичних осіб, це 65% доходів місцевих бюджетів. Вони мають збільшитись на 1,7% за рахунок приросту середньої мінімальної заробітної на 2,3%», - пояснив Сергій Шеремет.

Вагомим джерелом доходів є акцизний податок. Його надходження визначається з урахуванням діючого законодавства, яке передбачає зарахування до загального фонду бюджетів місцевого самоврядування з роздрібної торгівлі алкогольних напоїв і тютюнових виробів, а 13,44% - акцизи з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію країни пального.
За розрахунками департаменту фінансів ОВА у 2023 році порівняно з 2022 роком очікується збільшення надходжень до місцевих бюджетів області акцизного податку у сумі майже 180 млн.грн., у тому числі з пального – на 116 млн.грн., реалізації підакцизних товарів – на 62 млн.грн.

Повернення оподаткування акцизним податком пального у 2023 році найбільше відчують бюджети Благовіщенської, Великосеверинівської, Бобринецької, Катеринівської і Новоархангельської громад.  

Джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool