У Кропивницькому на Масляниківці відбувся рейд

Грудень 27, 2016 | Новини | Переглядів: 1040 | Коментарі: 0

Однією з найпоширеніших причин виникнення пожеж у житловому секторі в зимовий період є порушення громадянами правил експлуатації обігрівачів та систем опалення.

Рятувальники докладають максимум зусиль для попередження вогневих випадків в оселях жителів Кіровоградщини, травмування та загибелі людей на них. Одним із ефективних способів запобігання пожежам є проведення профілактичних відпрацювань населених пунктів області.

27 грудня працівники Управління ДСНС в області провели роз’яснювальну роботу серед мешканців приватного житлового сектора мікрорайону Масляниківка м. Кропивницький. Основну увагу рятувальники приділили літнім людям, самотньо проживаючим інвалідам, багатодітним родинам. Адже саме в будинках цієї категорії населення найчастіше господарює «червоний півень». Пожежі стаються, в основному, через необережне поводження з відкритим вогнем (використання свічок, паління у ліжку, розпалювання груби) або ж у результаті використання несправних електричних приладів обігріву чи порушення правил експлуатації пічного опалення, несправностей систем вентиляції. Стареньким ще й буває тяжко зорієнтуватись, коли у їхньому помешканні розпочалась пожежа. Страх і паніка заважають людині загасити займання власними силами на початковій стадії, тож полум’я швидко поширюється по будинку, знищуючи все довкола, а деколи ще й призводить до загибелі господарів.

Однією з найпоширеніших причин виникнення пожеж у житловому секторі в зимовий період є порушення громадянами правил експлуатації обігрівачів та систем опалення.

Працівники Служби порятунку також закликали жителів обласного центру бути уважними й обережними у питаннях безпеки під час святкування Новорічних свят, зокрема дотримуватись правил пожежної безпеки при встановленні ялинки як штучної, так і живої, при використанні хлопавок, бенгальських вогнів, піротехнічної продукції, електричних гірлянд. Рятувальники зауважили батькам про необхідність дбати про безпеку дітей під час канікул та свят і нагадали номери екстрених служб на випадок надзвичайної ситуації.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool