У Кропивницькому головний рятувальник області розповів про ліквідацію надзвичайних подій і ситуацій

Травень 23, 2023 | Новини | Переглядів: 867 | Коментарі: 0

Сьогодні, 23 травня, начальник Головного управління ДСНС в області Віталій Миронюк відвідав новостворений Прес-центр, де за його участі відбувся брифінг.

Під час зустрічі з журналістами головний рятувальник області розповів про ліквідацію надзвичайних подій і ситуацій, в тому числі пов’язаних з військовим станом. Від початку повномасштабного вторгнення рф на територію України пожежно-рятувальні підрозділи області неодноразово залучалися до ліквідації наслідків ворожих обстрілів на територіях нашої та інших областей, зокрема, Полтавської, Харківської, Чернігівської, Миколаївської та Херсонської.

начальник Головного управління ДСНС в області Віталій Мироню

Значна увага наразі приділяється заходам профілактичного характеру, у першу чергу, інформаційно-роз’яснювальній роботі з населенням, зокрема, з дітьми, стосовно мінної та пожежної безпеки, правил поведінки на воді. Особливу стурбованість викликає стан пожежної безпеки в екосистемах. Тому від якості проведення профілактичної роботи у цьому напрямку багато у чому залежить збереження української землі від вогняного лиха.

Під постійним контролем рятувальників перебувають захисні споруди цивільного захисту. Інспекторським складом постійно здійснюються перевірки стану їх готовності до виконання за призначенням та надаються рекомендації щодо усунення недоліків, виявлених під час перевірки укриттів.

«Людина, її життя і здоров’я — найголовніша цінність для нас, що завжди в пріоритеті, незважаючи на обставини та зовнішні загрози», - наголосив Віталій Миронюк. Тому робота з внутрішньо переміщеними особами була і залишається одним з найважливіших напрямків. Неодноразово особовий склад залучався до заходів з прийому евакуйованого населення. Психологи Служби порятунку систематично відвідують місця проживання внутрішньо переміщених осіб та забезпечують їх психологічний супровід.
Найбільший акцент очільник рятувальників зробив на мінній загрозі та роботі наших піротехніків, які щодня докладають титанічних зусиль, аби очистити українську землю від залишків присутності на ній ворога.

“Наразі завдання з розмінування виконує 31 сапер у складі 6 відділень, а потреба у таких фахівцях становить 74 особи. Тож, набір до піротехнічних підрозділів триває”, - повідомив начальник Головного управління ДСНС.

Насамкінець розмови Віталій Миронюк надав рекомендації щодо того, як уберегтися від мінної загрози та що робити у разі знаходження вибухонебезпечних предметів. Дотримання цих простих правил в умовах війни - це запорука вашої безпеки!

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool