У Кропивницькому до учнів ПТУ завітали рятувальники (ФОТО)

Грудень 01, 2023 | Новини | Переглядів: 406 | Коментарі: 0

Рятувальники організували семінар для учнів Кропивницького професійно-технічного училища №8.

Розпочали навчання, вже традиційно, з питань пожежної безпеки, яка залишається надактуальною в усі сезони, а надто, у період холодів, коли люди обігрівають помешкання усіма доступними способами, часом, нехтуючи нормами безпеки. Аби цього не сталося, учасників заходу застерегли від хибних помилок при експлуатації газового та пічного опалення, користуванні побутовими електроприладами тощо. А ще загадали про альтернативні джерела енергії на випадок відключення світла і тепла у домівках. Найменша необачність - і займання вмить може перетворити квартиру чи будинок на згарище. В такий спосіб надзвичайники мотивували своїх слухачів зробити у власному домі усе необхідне, аби уникнути такого сценарію.

У Кропивницькому до учнів ПТУ завітали рятувальники (ФОТО)

У Кропивницькому до учнів ПТУ завітали рятувальники (ФОТО)

У Кропивницькому до учнів ПТУ завітали рятувальники (ФОТО)

Далі курс безпекового семінару спрямували до питань протидії насильству. Психологиня Служби порятунку розповіла про щорічну Всеукраїнську акцію “16 днів проти насильства”. Розкривши мету акції, дітям пояснили, які розрізняють види насильства та як їх розпізнати, аби вчасно зреагувати та звернутися по допомогу.

Також цього дня підіймали питання булінгу в навчальних закладах. Підліткам пояснили, як боротися з цим негативним явищем та протидіяти тиску, а ще - про адміністративну та кримінальну відповідальність за вчинення протиправних дій.

Проведення таких комплексних семінарів безпекового спрямування рятувальники спільно з освітянами практикують постійно. Це дозволяє суттєво підвищити рівень обізнаності підростаючого покоління з питань власної безпеки, дій у надзвичайних ситуаціях, а також психології, міжособистісних стосунків та правової відповідальності.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області  


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool