У Кропивницькому бібліотекарі досліджували, які цікаві прізвища користувачів

Серпень 10, 2018 | Новини | Переглядів: 1158 | Коментарі: 0

Чи знаєте ви, що слово «прізвище» походить від давньоримського позначення великої родини, на чолі якої обов’язково стояв чоловік, в сім’ю також входили й раби.

Потім прізвища стали поширеним явищем в різних країнах, а в наші дні без прізвища взагалі нікуди. Деякі з них заслуговують особливої уваги, про них і розповідали бібліотекарі філії №9 на годині цікавих фактів.

Прізвище відомого американського актора Арнольда Шварценеггера, що означає в перекладі з німецької мови – «чорний хлібороб», здалася режисерові фільму, в якому дебютував актор, занадто складною. Тому в титрах виконавця головної ролі позначили як Арнольд Сильний.

Згідно американської телефонної книзги, до Другої Світової Війни в місті Нью-Йорк жило 22 людини з прізвищем Гітлер, а після війни не залишилося жодного з однаковим прізвищем диктатора.
Найпопулярнішим прізвищем в Україні вважається Шевченко. В Англії та США перше місце займає Сміт. У Швеції проживають понад 300 000 Карлсонів. Вони не мають ніякого стосунку до кумедного чоловічка з пропелером і не вважають своїм будинком дах.

Більше третини населення В’єтнама, записані як Нгуен. Ну а найбільше китайців – майже 100 мільйонів – носять прізвище Лі. Причому у багатьох воно збігається з ім’ям.

Бібліотекарі вирішили дослідити, які цікаві прізвища користувачів є в нашій книгозбірні №9.
Надзвичайно різними та цікавими є козацькі - Затуливітер, Жупаненко,Голомозий, Гетьман, Красноштан, прізвища, що походять від професій – Мельник, Гончар, Бондаренко, Кухар, Лимар. Дуже цікаві, антикризові прізвища – Без'язична, Брехунець, Гармідер, Кучерявий, Музика, Неня. Цікаво, що чимало користувачів мають однакові прізвища з відомими українськими політиками – Тимошенко, Кучма, Гриценко, Кличко, Луценко. Є і не дуже милозвучні прізвища .

До речі, в Україні з’явився незвичайний сайт під назвою «Рідні», на якому кожен може перевірити, скільки має однофамільців, і дізнатися місця їх проживання.
Хтось стверджує, що оригінальне прізвище допомагає у житті, а хтось настільки його ненавидить, що вирішує змінити. Тож замість якогось образливого ймення ви можете офіційно стати Квіточкою чи Сонечком.
  


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool