У Кіровограді виріс рівень середньої заробітної плати

Травень 30, 2016 | Новини | Переглядів: 1125 | Коментарі: 0

Рівень середньомісячної зарплати штатних працівників по місту Кіровограду за результатами І кварталу 2016 року склав 3565 грн, про це повідомляє сайт міської ради

Як повідомила начальник управління економіки Олена Осауленко під час апаратної наради сьогодні, 30 травня, у поточному році зафіксовано зростання заробітних плат на 25,6 %, або 727 грн. по відношенню до аналогічного періоду попереднього року.

Даний факт свідчить про соціальну відповідальність роботодавців міста і активну громадянську позицію та є наслідком впровадженої податкової реформи в частині зниження розміру ставки ЄСВ до 22%.

Зарплата кіровоградця, відзначила Олена Осауленко, вища за показник по Кіровоградській області на 144 грн., що складає 4,2 %, але менша за показник по Україні на 1053 грн., або на 22,8 %.

Станом на початок травня, заборгованість із заробітної плати по підприємствах міста Кіровограда зросла у порівнянні з початком 2016 року майже на 2,8 млн. грн, і складає 7211,0 тис грн.
Із загальної суми боргу в місті 6229,2 тис. грн, або 86,4 %, заборгували своїм працівникам 7 економічно активних підприємств, а це на 2,9 млн грн більше ніж на початок 2016 року.

При цьому в списку підприємств-боржників із виплати заробітної плати відсутні бюджетні установи і організації міста та підприємства міської комунальної власності.
Натомість, 941,0 тис грн або 15,1% від боргу економічно активних підприємств складають підприємства-боржники державного сектору економіки, що на 2,4 млн грн більше ніж на початок поточного року. Серед них: ДП „Кіровоградський ремонтний завод” (сума боргу – 0,8 млн грн), Кіровоградська регіональна філія ДП "Центр державного земельного кадастру" (сума боргу – 110,1 тис грн) та Головне управління агропромислового розвитку ОДА (сума боргу – 2,7 тис грн).

Крім того, 1171,5 тис грн заборгувало своїм працівникам комунальне підприємство обласного підпорядкування ОКВП „Дніпро-Кіровоград”.
Економічно активні підприємства інших форм власності також наростили заборгованість із зарплати працівникам у порівнянні з 01 січня 2016 на 2,3 млн. грн. За січень-квітень 2016 року їх борг складає 4116,7 тис грн. Серед тих, що допустили критичний ріст заборгованості в першу чергу слід відмітити ДП „Кіровоградтепло” ТОВ "ЦНТІ УНГА” (борг зріс на 2,1 млн грн).


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool