У Кіровограді відкрито виставку дитячого малюнку

Листопад 19, 2015 | Новини | Переглядів: 1129 | Коментарі: 0

У Малій Галереї Кіровоградського обласного художнього музею - відділі підліткового читання та інформаційно – консультативних послуг користувачам Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка відкрито виставку дитячого малюнку «Очима маленького чуда».

На виставці представлено понад 20 робіт, які були створені у 2014-2015 роках під керівництвом талановитого педагога, наставника, старшого викладача кафедри дизайну та мистецтва Кіровоградського інституту регіонального управління та економіки ВНЗ «Університет сучасних знань» Зантарії Ірини Михайлівни.

Вихованці Ірини Михайлівни є учасниками мистецьких конкурсів та акцій, що відкривалися та проходили в стінах Кіровоградського обласного художнього музею, зокрема: мистецької акції «Весняний пленер» (2011, 2012, 2013), обласного конкурсу на кращий мистецький твір, присвячений проведенню в Україні Чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012», виставки «Новорічне диво» (2011), виставки «Янголи з нами» (2013), виставки творів Марічки Хмари «Барвинки веселкового світу» та виставки малюнків «Очима маленького чуда» (2015) та інших.

У 2012 році двоє вихованців відкрили свої персональні виставки: виставка творчих робіт Аліни Дудник у відділі Кіровоградського обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна», виставка творів Віталія Круніча в Малій галереї обласного художнього музею – бібліотеці для дітей ім. А.П.Гайдара (зараз – імені Т.Г.Шевченка), у 2014 році було відкрито персональну виставку Софії Поливоди «Дивосвіт Софії».

Виставку малюнків «Очима маленького чуда» складають фантазійні, творчі роботи маленьких художників, які розкривають нам внутрішній світ кожної дитини.

На виставці можна побачити малюнки Влада Рубана, які випромінюють радісне сяйво барв - «МарКиса Лампе» і «Електронна сова», творчу, сповнену глибокою теплотою роботу Ігоря Пемахова «Тепленьке, м’якеньке, пухнасте літечко»,образний характер мислення і світосприймання в творах «Літо швидко плине» і «Та, що кличе весну» Максима Пемахова, яскравий, мажорний художній образ у роботі «Кому літати, а кому котів ганяти» Софії Падалко, збереження традицій і образність у малюнку «Дід Апчихи» Аліси Трифонової, щирість й безпосередність творчої роботи «Соняхи» Лізи Литвинової, дивовижний за фантазійністю й сплаву мислення твір «Спекотна Африка» Ліди Литвинової, зворушливі у своїй щирості батики «Матусина колискова» і «Святкова ніч» Ярослави Фільченкової, органічне поєднання смислового ряду композиції з кольором робіт «Хвалькувате кошеня» і «Добре, дике поросятко» Вікторії Кубрак, чудернацького «Кота Лорда Едуарда» Данила Басецького та сонячні малюнки з кумедними персонажами «Хитра лиска», «Свято», «Щаслива корова», «Індійське слоненя», «Котячі мрії», «Веселий метелик», триптих «Сови» Марічки Хмари.
Дійсно, наші діти – це маленькі «чудики», які все навколо сприймають більш позитивно й яскраво, нам багато в чому потрібно у них вчитися: доброти, щирості, відкритості. І цією похмурою осінньою дниною, цими малюнками ми намагалися донести промінчики дитячих посмішок і створити хороший настрій.

Олена Степанок, зав. відділом науково – просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею
Леся Дмітрієва, науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool