У Кіровограді відбудеться вечір-портрет

Травень 16, 2015 | Новини | Переглядів: 997 | Коментарі: 0

19 травня 2015 року о 13.00 в Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва ім. О. М. Бойченка відбудеться вечір-портрет «Марко Кропивницький: актор, режисер, драматург». Захід, що буде проведений спільно з Кіровоградським меморіальним музеєм М. Л. Кропивницького, присвячено 175-річчю від дня народження видатного діяча українського театру.

Ім’я Марка Лукича Кропивницького назавжди увійшло в історію українського професійного театру, в історію світового мистецтва. Визначний український актор, режисер, драматург Панас Саксаганський, оцінюючи заслуги Марка Кропивницького, зазначав, що він «багато зробив для відродження українського театру, його заслуги не щезнуть, як дим».
Ще за життя сучасники шанобливо називали драматурга «батьком українського театру», він до останніх днів працював для сцени. Марко Кропивницький виконав близько 500 ролей, написав понад 40 драм, комедій, водевілів.
Кращі його твори – «Дай серцю волю, заведе в неволю», «Доки сонце зійде, роса очі виїсть», «Глитай або ж Павук», «По ревізії», «Олеся» – складають золотий фонд української драматургії.
Запрошуємо усіх бажаючих.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool