У Кіровограді вбили двох пенсіонерів на власному подвір’ї

Квітень 09, 2014 | Новини | Переглядів: 1197 | Коментарі: 0

Пригода сталася наприкінці минулого тижня. В одному з мікрорайонів міста працівниця пошти звернула увагу на те, що за приватним будинком на землі лежать двоє людей.

Жінка вирішила, що їм необхідна медична допомога, тож і викликала карету швидкої. Однак, враховуючи тяжкість наявних у пенсіонерів травм, лікарям лише залишалося констатували смерть потерпілих.
На місце пригоди негайно прибула слідчо-оперативна група Кіровоградського міськвідділу міліції, працівники управління карного розшуку, слідчого управління, експерти-криміналісти та фахівці кінологічного центру.
Зважаючи на неочевидний характер злочину, було визначено кілька версій події, які належало з’ясувати правоохоронцям.
У результаті відпрацювання території службовий собака вказав ймовірний напрямок руху зловмисника, а на відстані у кількасот метрів від будинку було знайдено три мобільні телефони, ніж та молоток, які, ймовірно, могли бути знаряддям вбивства.
- Завдяки злагодженим та професійним діям працівникам міліції за кілька годин вдалося встановити події тієї ночі та затримати особу, яка підозрюється у тому, що влаштувала звірячу розправу над двома пенсіонерами, – розповів в.о. начальника УМВС України в Кіровоградській області Віктор Мігалатюк.
Як з’ясувалося, напередодні між 70-річним потерпілим та 30-річним непрацюючим родичем сусідів виник конфлікт. Після сварки люди розійшлися по домівках. Пізно увечері зловмисник повернувся, аби ще раз «поговорити» з літнім чоловіком…
Почувши стук у вікно, господар вийшов з будинку, взявши з собою ліхтарик та молоток. Під час штовханини молодший чоловік, який виявився значно сильнішим за старшого, вихопив молоток та заходився наносити своїй жертві численні тілесні ушкодження. На шум у дворі з оселі вибігла і 69-річна дружина господаря, яка так само отримала низку важких ударів.
Тіла пенсіонерів виявили тільки наступного дня. Було очевидно, що отримані травми не лишали потерпілим жодних шансів на життя.
Невдовзі правоохоронці затримали підозрюваного. Молодик переховувався від працівників міліції у своїх знайомих, згодом планував тікати, однак всі зусилля виявилися марними.
По даному факту відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство». За такі дії чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.
Наразі зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні тяжкого злочину. Стосовно нього судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
У справі проводиться досудове слідство.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool