У Кіровограді проведено семінар з працівниками закладів культури

Серпень 28, 2014 | Новини | Переглядів: 826 | Коментарі: 0

27 серпня на базі навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області було проведено навчальний семінар з керівництвом та працівниками департаменту культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації та представниками закладів культури обласного центру і Кіровоградського району.

Тему семінару «Дії керівництва та працівників закладів культури у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій та під час воєнних дій, спрямовані на збереження життя і здоров’я персоналу, матеріальних і культурних цінностей» підказало саме життя, адже сьогодні такі питання є надзвичайно важливими для кожної сфери людської діяльності. Необхідною передумовою конструктивного їх вирішення, у першу чергу, є підвищення рівня поінформованості з питань цивільного захисту посадових осіб та працівників органів управління і суб’єктів господарювання, вироблення єдиного розуміння положень нормативно-правових документів, які регламентують діяльність у сфері цивільного захисту, що, насамперед, і ставили собі за мету організатори заходу.
За програмою семінару учасники заходу мали можливість познайомитися з положеннями Кодексу цивільного захисту, як головного документу, що регламентує діяльності у сфері цивільного захисту в Україні, засвоїти порядок організації навчання працівників діям у надзвичайних ситуаціях. Поряд з тим, працівниками Центру надані практичні рекомендації щодо проведення на об’єктах господарювання спеціальних об’єктових навчань, тренувань з цивільного захисту, метою яких є відпрацювання практичних умінь і навичок дій персоналу в умовах надзвичайної ситуації з урахуванням специфіки роботи закладів культури, зокрема, бібліотек, музеїв тощо. Також слухачам семінару було доведено інформацію з питань евакуації населення, матеріальних і культурних цінностей у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій та під час воєнних дій.
Прес-службою Управління ДСНС України у Кіровоградській області були підготовлені та розповсюджені матеріали з інформацією застережного характеру та щодо дій в умовах надзвичайних ситуацій. Серед видів друкованої продукції, запропонованої учасникам семінару, буди листівки з питань безпеки життєдіяльності, пам’ятки для населення, брошури для юнацтва та підлітків «Що треба знати юнацтву в непростий час» та дорожні карти для людей, внутрішньо переміщених в межах країни та вирішення питань соціального захисту та забезпечення першочергових потреб. Крім того, серед фахівців галузі культури було проведено вивчення громадської думки щодо діяльності пожежно-рятувальної служби.
По завершенні виступів основних доповідачів у рамках круглого столу відбулося бурхливе обговорення проблемних питань, пов’язаних з евакуацією культурних та історичних цінностей з метою їх збереження у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій та під воєнних дій. У ході обміну думками та на основі досвіду закладів культури в у нашій області та в інших регіонах країни у здійсненні практичних кроків реалізації завдань щодо збереження культурного надбання було намічено шляхи подальшої роботи у зазначеному напрямку.
Слід сказати, що простих відповідей на запитання, що виникали у ході обговорення, мабуть, немає, оскільки конструктивне вирішення існуючих проблем в частині збереження нашої історико-культурної спадщини не під силу одному відомству чи органу управління. Досягти поставленої мети можливо лише завдяки консолідації сил та на засадах компромісу, толерантності та взаємодовіри.

Управління ДСНС та НМЦ ЦЗ та БЖД області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool