У Кіровограді проаналізують причини високої кількості сердечно-судинних захворювань у місті

Травень 16, 2016 | Новини | Переглядів: 944 | Коментарі: 0

Модернізація галузі охорони здоров’я Кіровограда та перспективи її розвитку стали головними темами виїздної наради міського голови Андрія Райковича з керівниками виконавчих органів міської ради сьогодні, 16 травня.

За інформацією начальника управління охорони здоров’я міської ради Оксани Макарук, чисельність населення Кіровограда станом на початок 2016 року становила 237 276 осіб. Кількість новонароджених у 2015 році скалала 2 676 дітей, тоді як у 2014 році було народжено 2 870 дітей і тенденція до зменшення народжуваності є стабільною, відзначила начальник профільного управління.

В пологових будинках міста за 1 квартал 2016 року прийнято пологів на 16% менше, ніж минулого року – 541 (556 – у 2015 р.), всього у пологових будинках міста народилося дітей 545 (557).

У місті збережена існуюча лікувально-профілактична мережа, яка налічує 14 закладів, в тому числі 13 - комунальної власності міста та ДЗ «Спеціалізована медико-санітарна частина № 19 МОЗ України». Станом на 01 січня 2016 року ліжковий фонд мережі Кіровограда нараховував 1 145 ліжок цілодобового перебування та 427 ліжок денного стаціонару поліклінік.
Створена та функціонує широка мережа амбулаторій загальної практики-сімейної медицини – їх 19, як на площах центрів первинної медико-санітарної допомоги, так і в відокремлених приміщеннях. Проводиться постійна робота по зміцненню матеріально-технічної бази первинної ланки та підготовці кадрів. Протягом 2014-2016 років перепідготовку по сімейній медицині пройшло 55 лікарів первинної ланки.

Оксана Макарук визначила також головні перспективи розвитку галузі у 2016 році, до яких належать:
1. Проведення безкоштовних профілактичних оглядів населення з метою своєчасного виявлення хвороб на ранніх стадіях розвитку.
2. Забезпечення безкоштовною вакцинацією дітей пільгових категорій віком до 6 років додатково до централізованих постачань та туберкулінодіагностикою за рахунок міського бюджету.
3. Проведення поточних та капітальних ремонтів з метою забезпечення належного санітарно-технічного стану приміщень і будівель лікувально-профілактичних закладів комунальної власності міста.
4. Забезпечення лікувально-профілактичних закладів міста сучасним лікувально-діагностичним обладнанням та санітарним транспортом.
5. Запровадження системи електронного документообігу, зокрема електронного обігу медичних форм та створення електронного реєстру пацієнтів у закладах первинного рівня.
6. Оптимізація мережі відповідно до потреб громади та реалій сьогодення.
7. Раціональне використання вільних відремонтованих приміщень пологового будинку № 1 та кадрового потенціалу з перспективою перенесення на його площі пологового будинку № 2 ім. «Святої Анни» і дитячої міської лікарні та створення сучасного єдиного стаціонарного закладу для надання медичної допомоги жіночому та дитячому населенню.

Підводячи підсумок нараді міський голова звернув увагу профільного управління на необхідності ретельного аналізу причин високої кількості сердечно – судинних захворювань та підвищеного рівня захворюваності на туберкульоз, які перевищують загальноукраїнські показники.

- Такий аналіз необхідно зробити і покласти його в основу планування перспектив розвитку галузі на найближчі роки, - відзначив Андрій Райкович.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool