У Кіровограді на харчування школярів передбачається витратити 9 мільйонів гривень

Січень 27, 2016 | Новини | Переглядів: 1132 | Коментарі: 0

Виконавчий комітет Кіровоградської міської ради затвердив порядок організації харчування учнів та вихованців навчальних закладів Кіровограда на 2016 рік та встановив вартість такого харчування.

Міський голова Андрій Райкович звернув увагу під час обговорення проекту рішення, що з початку року з державного бюджету більше не відшкодовується вартість харчування учнів початокових класів загальноосвітніх шкіл, але міська влада дотримала свого слова і передбачила необхідне фінасування дитячих сніданків у міському бюджеті. Для забезпечення харчування у 2016 році учнів 1 – 4 класів з міської казни передбачається витратити 9 мільйонів гривень.

Відповідно до прийнятого рішення, звільняються від плати за харчування:
1. Вихованці санаторного дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 65 «Лукомор'є» для дітей з малими та згасаючими формами туберкульозу.
2. Діти-інваліди, що виховуються в спеціальних дошкільних навчальних закладах (групах), які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку, навчаються в інклюзивних класах загальноосвітніх навчальних закладів.
3. Учні спеціальних загальноосвітніх шкіл (класів) для дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку, та вихованці дошкільних відділень цих закладів.
4. Діти працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків.
5. Вихованці дошкільних навчальних закладів, учні загальноосвітніх навчальних закладів, студенти Кіровоградського кібернетико-технічного коледжу, професійно-технічних навчальних закладів окремих категорій, а саме: діти - сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти із прийомних сімей, діти-вихованці будинків сімейного типу.
6. Учні загальноосвітніх навчальних закладів, школи-інтернату з малозабезпечених сімей, які одержують допомогу відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям”.
7. Вихованці спеціальних класів школи-інтернату, які проживають в родинах одиноких матерів (батьків), та виховуються без батька (матері).
8. Вихованці дошкільних навчальних закладів, у сім’ях яких сукупний дохід на кожного члена за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму).
9. Діти, які виховуються без батька (матері) і перебувають в інтернатному закладі.
10. Учні 1-4 класів загальноосвітніх та інтернатних навчальних закладів до 31 травня 2016 року.
11. Діти, батьки яких загинули під час участі в АТО.
12. Діти, батьки яких є учасниками бойових дій на території проведення АТО.
13. Діти, батьки яких беруть участь в АТО.
14. Діти, батьки яких отримали інвалідність під час участі в АТО.

Крім того, прийняте рішення передбачає знижку щодо плати для батьків за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах у розмірі 50% сім’ям, які мають трьох і більше дітей.

Зменшено також розмір плати за перебування дітей в інтернатних закладах на 50 % батькам, які працюють і проживають на лінійних станціях і перегонах, на 20 % - батькам учнів загальноосвітніх шкіл-інтернатів, які проживають у сім’ях, але харчуються та одягаються за рахунок держави.

Виконком встанови розмір плати, що вносять батьки або особи, які їх замінюють, за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах на рівні 60% від повної вартості на день до 31серпня 2016 року.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool