Цього року буде створено гарячу лінію з питань захисту прав дитини - Юрій Павленко

Червень 21, 2012 | Новини | Переглядів: 858 | Коментарі: 0

До кінця 2012 року буде створено окрему гарячу лінію з питань захисту прав дитини за підтримки Уповноваженого Президента України з прав дитини.

Про це заявив Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко під час засідання секції «Протидія насильству щодо дітей» Громадської консультативної ради з питань захисту прав дитини.

За словами Юрія Павленка, така пропозиція низки громадських організацій, зокрема Міжнародного правозахисного центру «Ла Страда - Україна», розглядається у зв’язку з великою кількістю дзвінків від дітей на Національну гарячу лінію з попередження насильства в сім’ї та захисту прав дитини. Так, у 2011 році надійшло понад 7000 звернень від дітей, яким було надано консультації та допомогу не лише з питань насильства у сім'ї, а й щодо насильства з боку однокласників та в соціальних мережах. Крім того, діти зверталися по допомогу з приводу невиплати аліментів, дискримінації у школі, через складні стосунки у сім’ї, проблеми в особистих стосунках з однолітками тощо.

Юрій Павленко повідомив, що найближчими місяцями буде напрацьовано концепцію створення дитячої гарячої лінії, яку винесуть на обговорення громадськості в рамках Громадської консультативної ради при Уповноваженому Президента України з прав дитини.


ДОВІДКА
Національна гаряча лінія з попередження насильства в сім’ї та захисту прав дитини працює за телефоном 0(800)-500-335 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів), з телефонів мобільних операторів – 386.


Прес-служба Президента України Віктора Януковича


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool