Тиждень знань з безпеки життєдіяльності розпочався на Кіровоградщині (ФОТО)

Квітень 09, 2024 | Новини | Переглядів: 393 | Коментарі: 0

Цього тижня у фокусі підвищеної уваги усіх закладів освіти Кіровоградщини - питання безпекового спектра.

Не виключенням став Інститут післядипломної педагогічної освіти імені В. Сухомлинського у Кропивницькому. Тут підвищують свою кваліфікацію керівники навчальних закладів та  вчителі різних навчальних дисциплін, в тому числі й ті, що навчають школярів правил безпечної поведінки в оточуючому середовищі. Саме для них  рятувальники разом з фахівцями Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності області провели вебінар.

Тиждень знань з безпеки життєдіяльності розпочався на Кіровоградщині

Тиждень знань з безпеки життєдіяльності розпочався на Кіровоградщині

Тиждень знань з безпеки життєдіяльності розпочався на Кіровоградщині

Рятувальники запропонували освітянам розглянути питання пожежної та мінної безпеки, які є базовими компонентами навчальних програм у сфері безпечної життєдіяльності. Також приділили увагу темі хімічної та радіаційної безпеки. Зокрема, присутніх ознайомили із сучасними методиками та технологіями для проведення хімічної розвідки та дозиметричного контролю.

Практична частина заходу передбачала тренінг з надання домедичної допомоги постраждалим. Учасники семінару практикувалися у проведенні серцево-легеневої реанімації, опановували прийоми зупинки кровотечі та допомоги у разі переламів й інших ушкоджень кінцівок. Усі ці навички важливо довести до рівня досконалого володіння, адже в екстремальній ситуації часу на сумніви та роздуми просто не буде. Цього варто навчити й дітей.

Оскільки надзвичайники мають багаторічний досвід роботи з дітьми та навчання підростаючого покоління правил безпеки, то щедро ділилися з присутніми власними навчальними методиками.

Головна мета, яку ставили перед собою організатори семінару, - підвищити рівень знань освітян та розширити спектр безпекових питань, які допоможуть їм створити безпечне освітнє середовище для дітей, - була досягнута.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool