СБУ закликає мешканців Кіровоградщини зберігати спокій

Лютий 18, 2022 | Новини | Переглядів: 1165 | Коментарі: 0

Упродовж січня поточного року УСБУ в Кіровоградській області зафіксувало різке зростання кількості анонімних повідомлень про псевдомінування державних установ та об’єктів соціальної інфраструктури.

Зокрема:

-​ 03.01.2022 – анонімне повідомлення про мінування будівлі Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області;
-​13.01.2022 повідомлено про закладання 5 вибухових пристроїв в торгівельних центрах області;
-​24.01.2022 на електронні адреси низки регіональних ЗМІ надійшов лист з повідомленням про закладання вибухівки в школі №2 м. Кропивницького;
-​25.01.2022 повідомлено про закладання вибухівки у навчальних закладах та торговельних центрах м. Кропивницького і що найбільша кількість вибухової речовини (тротилу) зосереджена в ЗОШ №32;
-​27.01.2022 – повідомлення про мінування торговельних центрів та шкіл у м. Кропивницькому із зазначенням адрес закладення вибухових пристроїв.

Співробітники СБУ та Нацполіції ретельно перевірили усі повідомлення. Встановлено, що всі вони фейкові.

Також встановлено, що за хвилею псевдомінувань стоїть РФ, яка намагається розхитати ситуацію зсередини: частина повідомлень була надіслана з IP адрес, що територіально знаходяться на території РФ.

Служба безпеки України, консолідувавши зусилля з іншими правоохоронними органами, активно протидіє деструктивним впливам та проявам.

Вкотре нагадуємо, що для «анонімних терористів» передбачена кримінальна відповідальність:

-​ч.1 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) передбачає позбавлення волі від 2 до 6 років, а за повторний дзвінок – до 4-8 років;
-​ ч.1 ст.258 (теракт) у разі загрози вчинення вибухів та інших дій, які будуть створювати небезпеку для життя та здоров’я людей або настання інших тяжких наслідків, передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Закликаємо громадян зберігати спокій та, у випадку виникнення екстремальних ситуацій, дотримуватися наступних рекомендацій ➡ bit.ly/34qam7N.

Додатково нагадуємо, що у разі виявлення підозрілих предметів, потрібно негайно повідомити про знахідку у чергову частину УСБУ в Кіровоградській області за тел.: 0522 399 402.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool