Рятувальники нагадали, що літо - це час безпечного відпочинку (ФОТО)

Липень 06, 2012 | Новини | Переглядів: 1207 | Коментарі: 0

Вихованці дитячого табору «Сонячний», що в Долинському районі, щороку з нетерпінням чекають на візит рятувальників. Представники найвідважнішої професії пояснюють дітям, як запобігти пожежі та бути обережним на воді і доповнюють свої розповіді показовими виступами.

Організували акцію для маленьких відпочивальників працівники відділу роботи з громадськістю та ЗМІ Територіального управління МНС в області, управління Дертехногенбезпеки в області і державної пожежно-рятувальної частини №20 міста Долинської.
Глядачі дізналися, що найбільше пожеж виникають саме через людську недбалість та закликала дітей бути вкрай обережними з вогнем. А рятувальники продемонстрували як щоразу виїздять на бойове чергування, проводять розгортання та евакуюють потерпілого з будинку, де сталася умовна пожежа.
Діти з цікавістю слухали і про сучасний пожежний автомобіль АПД-2, оснащення якого дозволяє долати пожежу на ранній стадії розвитку. Діти спостерігали як рятувальники гасили умовну пожежу різними струменями води та піною. Ведуча також розповіла, що крім пожеж, рятувальники виїздять на дорожні аварії. Тут якраз і стає в нагоді спеціальне обладнання – гідравлічні ножиці, здатні під сильним натиском перерізати шмат металу та пневматична подушка, яка підіймає кількатонні вантажі та бензоріз.
Діти із захватом спостерігали за роботою рятувальників, а тому кожен мріяв хоча б на хвилинку спробувати себе у ролі працівника МНС. І така можливість з’явилася зовсім скоро. У вправності одягати бойовки на рівних змагалися і молодші, і старші школярі, взяли участь у конкурсі і вожаті. Змагалися учасники конкурсів і в тому, хто краще і швидше одягне протигаз. Призом за правильне розгортання пожежного рукава була пляшка з газованою водою. Діти швидко схопили пожежні рукави, а особливо вмілі юні пожежники ще й отримали подарунок. Немало бажаючих зібрала «Вікторина» - там діти показали, що правила безпеки вони знають і, у випадку потреби, не розгубляться.
Подякували організаторам і діти, і вихователі. Адже вдалося, не лякаючи школярів різноманітними небезпеками, цікаво та зрозуміло пояснити, що літо – це перш за все пора, коли треба набиратися сил до нового навчального року та відпочивати з користю.
Незабаром саме таку ідею пропагуватимуть рятувальники в одному з дитячих таборів Олександрівського району.
Прес-служба ТУ МНС в області

Рятувальники нагадали, що літо - це час безпечного відпочинку (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool