Прокуратура: Виявлено порушення!

Квітень 04, 2012 | Новини | Переглядів: 1199 | Коментарі: 0

Прокуратурою області проведено перевірку з питань додержання вимог законодавства при притягненні громадян до адміністративної відповідальності в діяльності Територіального управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у області та встановлено порушення при складанні протоколів про адміністративні правопорушення та винесенні постанов у справах. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі прокуратури області

Насамперед, складені протоколи про вчинення адміністративних правопорушень не завжди відповідають вимогам Кодексу України про адміністративні правопорушення. Зокрема, йдеться про те, що невірно зазначають місце і час вчинення правопорушення. Відсутні пояснення чи відмітка про їх відмову з боку осіб, відносно яких вони складаються. Немає належного інформуванняи про час та місце розгляду справи про адміністративні правопорушення. У протоколах не завжди є підписи державних інспекторів, які їх склали. У переважній більшості протоколів та постанов обставини, які пом’якшують чи обтяжують вину правопорушника, не зазначаються, що не дає змоги визначити повноту накладеного стягнення. Крім того, постанови про притягнення до адміністративної відповідальності не містять описів обставин, встановлених при розгляді справи, зокрема, місця та часу вчинення правопорушення. В постановах не конкретизується нормативно-правовий акт, вимоги якого порушено. Порядок оскарження постанов про накладення адміністративних стягнень правопорушникам роз’яснюється неналежним чином тощо.
З огляду на викладене, прокуратурою області на адресу начальника Територіального управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у області направлено подання. Цим документом пропонується вжиття дієвих заходів до усунення конкретних порушень чинного законодавства, причин і умов, що їм сприяють. А також вирішити питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності осіб, з вини яких допущені виявлені порушення закону.
Дане подання знаходиться на розгляді.
  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool