Прокуратура Кіровоградщини дбає про безпеку дітей під час відвідин атракціонів та дитячих майданчиків

Червень 18, 2012 | Новини | Переглядів: 1379 | Коментарі: 0

Настало літо. Період відпочинку та дозвілля для дітлахів. Хтось відвідує дитячий табір, хто оздоровляється у бабусі в селі, а дехто й на морі. Проте більшість дітей залишається у місті і єдиними розвагами для них є відвідування парків відпочинку з дитячими атракціонами та розваги в дворах поблизу домівок. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі прокуратури області

Працівники прокуратури дбаючи про безпеку наших маленьких громадян напередодні літніх канікул перевірили надійність та безпеку функціонування атракціонів, які діють на території регіону. За дорученням прокуратури області фахівцями Держгіртехнагляду здійснено перевірки дитячих атракціонів та виявлено 64 порушення.
Порушення зафіксовано в місті Кіровограді, а також містах Олександрії та Світловодську, які мають парки відпочинку з різноманітними дитячими атракціонами. Найпоширеніші з них - відсутній порядок проведення періодичного технічного обслуговування та ремонту атракціонів. Експлуатаційні документи - паспорта на атракціони, журнали щоденного огляду атракціонів, ремонтні документи - в парках відпочинку трьох міст Кіровоградщини ведуться неналежним чином. Не всі посадкові місця пасажирських модулів атракціонів забезпечені пристроями фіксації, гідроприводи атракціонів оснащені манометрами, в яких прострочений термін перевірки.
За результатами спільних з фахівцями перевірок додержання вимог законодавства про охорону дитинства в ході функціонування дитячих майданчиків біля житлових будинків встановлено, що місцеві органи влади та органи місцевого самоврядування усупереч вимогам законодавства не забезпечують проведення державної політики у сфері охорони дитинства та не створюють безпечних умов розвитку дітей.
На прибудинкових територіях житлових будинків Світловодська налічується 82 дитячих гральних майданчиків. Жоден з них не перебуває на балансі житлових чи експлуатаційних організацій, не визначено осіб, відповідальних за безпечну експлуатацію немеханізованих атракціонів. У селищі міського типу Петрове у 2011 році відновлено дитячий майданчик, який ПАТ «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат» безоплатно передало Петрівській селищній раді. Однак, до даного часу, не вжито заходів до його прийняття на баланс селищної ради або визначення суб’єкта господарювання та особу, відповідальну за безпеку експлуатації майданчика. Майже всі, з 23 дитячих майданчиків Долинська, не відповідають вимогам безпеки. На дитячих майданчиках у дворах кількох будинків гойдалки та гірки знаходяться в аварійному стані.
За вищевказаними фактами міжміськрайпрокурорами на усунення виявлених порушень внесені подання органам влади та місцевого самоврядування з вимогою забезпечити безпеку дитячого дозвілля.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool