Продовольча безпека Кіровоградщини через зниження врожаїв не постраждає

Вересень 09, 2020 | Новини | Переглядів: 651 | Коментарі: 0

Незважаючи на несприятливі погодно-кліматичні умови та зниження врожаїв, продовольча безпека області не знаходиться під загрозою.

Про це повідомила директорка департаменту агропромислового розвитку ОДА Марія Чорна.

У середньому лише 20% зернових і зернобобових Кіровоградщина використовує на власні потреби. Усе решта спрямовується на продаж і експорт.

Марія Чорна додала, що найбільшу частину посівних площ аграрії Кіровоградщини засіяли соняшником (35%), кукурудзою (23%) і пшеницею (18%). Усі інші культури не займають вагомого значення в регіональному секторі рослинництва.

Очікується, що урожай зернових і зернобобових культур складе цьогоріч понад 2,7 млн тонн. Серед них більше 1,1 млн тонн кукурудзи, 1,1 млн тонн пшениці, а також 946 тис. тонн соняшнику. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool