Питання водпостачання селища Нового та Завадівки розглянули у Кропивницькому

Серпень 23, 2023 | Новини | Переглядів: 1228 | Коментарі: 0

У Кіровоградській обласній раді в режимі онлайн провели засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, використання природних ресурсів та агропромислового комплексу сьогодні, 23 серпня. 

Депутати, які взяли участь у її роботі, розглянули кілька важливих питань.

Зокрема, члени комісії рекомендували Кропивницькій міській раді опрацювати питання, порушені в колективному зверненні жителів селища Нового щодо незгоди з приєднанням водомереж цього мікрорайону до ОКВП «Дніпро-Кіровоград». Також депутати звернули увагу на критичну ситуацію з водозабезпеченням мешканців мікрорайону Завадівка в обласному центрі. Кропивницька міськрада має поінформувати обласну раду про план заходів з вирішення цих проблемних питань у найкоротші терміни.

Також члени комісії заслухали в. о. гендиректора ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Миколу Романюка щодо аварійної ситуації, через яку жителі Знам’янки та Кропивницького протягом 3 днів залишалися без водопостачання. За словами посадовця, причиною аварії стала старість засувки, яка була встановлена ще у 1973 році. Працівники підприємства намагалися облаштувати обвід води, але невдало, тому всі сили кинули на заміну аварійної ділянки, що потребувало більше часу. Микола Романюк наголосив: за кредити Світового банку ОКВП «Дніпро-Кіровоград» замінило 30 кілометрів трубопроводів та близько 100 засувок різного діаметру. Щоб у майбутньому уникнути проблем з водопостачанням, для заміни 275 кілометрів труб потрібно 9 мільярдів гривень. Крім того, замінити потрібно й більшість зі 150 засувок, встановлених на водогоні в рік його будівництва.

Члени комісії рекомендували ОКВП «Дніпро-Кіровоград» вжити заходів щодо мінімізації та попередження в майбутньому виникнення аварійних ситуацій. Посадовці підприємства мають врахувати виявлені недоліки та оновити схему підвозу води під час виникнення аварійних ситуацій. Також «Дніпро-Кіровоград» повинне перерахувати плату за послуги з водозабезпечення шляхом зменшення її розміру незалежно від наявної заборгованості.

Також, проаналізувавши стан підготовки до нового опалювального сезону, члени комісії рекомендували органам місцевого самоврядування вжити заходів для стовідсоткової готовності автономних та аварійних джерел енергозабезпечення на підприємствах комунальної власності паливо-енергетичного комплексу, ЖКГ та об’єктах соціальної сфери. 

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool